Ingezonden persbericht


Persbericht

WebArchitects ontwikkelt E-marketing kanaal voor Despec

Amsterdam, 27 juli 2004 --- WebArchitects, ontwikkelaar van websites en webwinkels, heeft deze week de handtekening gezet onder een contract met Despec, een wereldwijde distributeur van computer-, telecom- en kantoorbenodigdheden. WebArchitects zal in korte tijd 150 dealers aansluiten op het e-marketing kanaal van Despec, waardoor de distributeur de aanbiedingen van de leveranciers via de wederverkopers op efficiënte wijze met de klanten kan communiceren.

E-commerce is voor Despec een belangrijk middel om zich te onderscheiden als innoverende organisatie. De distributeur is volop bezig met de nieuwste ontwikkelingen in de branche om het gehele inkoop- en marketingproces van haar wederverkopers te stroomlijnen en hierdoor efficiëntie en kostenbesparing te bevorderen.

Mark van ´t Zet, tezamen met Jeroen van Geest oprichter van WebArchitects, is de geestelijke vader van het communicatieplatform RightClick. Deze uiterst slimme software is gebaseerd op het ASP-principe en werkt via de browser. RightClick is in het bijzonder geschikt voor het beheren van enorme hoeveelheden en diverse soorten informatie en het analyseren en publiceren van deze informatie. "Letterlijk iedereen kan er meteen mee uit de voeten," beweert Van der Geest. Hij heeft zelf in de kantoorartikelenbranche gewerkt en weet bij uitstek wat een distributeur moet doen om zijn producten aan de man te brengen.

Despec en WebArchitects kwamen met elkaar in contact op de Officeworld beurs en een afspraak was snel gemaakt. WebArchitects gaat met behulp van het eigen product RightClick Channel E-marketing 150 dealers aansluiten op het e-marketingkanaal van Despec. "Dit product sluit naadloos aan bij de behoefte van onze wederverkopers", vertelt Paul Andriga, commercieel manager van Despec. Door middel van het systeem kan Despec de aanbiedingen van de leveranciers in één mailing met een druk op de knop naar al haar dealers in Nederland en België sturen. De dealer kan de mailing vervolgens personaliseren en naar haar eigen klantbestand sturen. De klant kan op zijn beurt de producten rechtstreeks via de mailing bestellen.

Over WebArchitects:

WebArchitects is de uitvinder van RightClick, een innovatief internet communicatieplatform volledig gebaseerd op een What You See is What You Get interface. Doordat RightClick volledig in een browser werkt, kan het systeem gebruikt worden als intranet-, internet- of extranet-applicatie. WebArchitects is in 2001 opgericht door Jeroen van der Geest en Mark van ´t Zet en is vooral actief in de kantoorartikelen- en makelaarsbranche.