Ingezonden persbericht


Eyeblaster introduceert "VideoClip Module" voor online advertising.

AMSTERDAM 27 juli 2004 Eyeblaster de marktleider op het gebied van rich media advertising, content en delivery introduceert vanaf vandaag de Eyeblaster VideoClip Module. Een in-stream advertising en content management toepassing die web publishers en adverteerders de mogelijkheid biedt interactieve ads te creeren en te publiceren binnen video content streams (streaming video).

De Eyeblaster VideoClip Module biedt publishers een zeer effectieve platform en workflow tool om video content en interactieve ads te managen en te publiceren. De video-content en ads kunnen zowel in Flash als Windows Media format aangeboden worden. Publishers kunnen nieuwe advertising formats en extra inventory aanbieden aan adverteerders.

Voor adverteerders biedt de VideoClip Module een nieuwe en tegelijkertijd een vertrouwde manier van adverteren. Net als op televisie kunnen de commercials /interactieve ads voor, tijdens en na een programma/video item vertoont worden. Een groot voordeel ten opzichte van commercials op TV is dat je bestaande commercials interactief kan maken. Voorbeeld is een autocommercial waarbij de kijker tijdens de commercial, in de videoplayer zelf, een aanvraagfromulier kan invullen voor een testrit.

In de verenigde staten gebruiken publishers als About.com, WWE.com, IFILM.com en CondéNet s Style.com. reeds deze VideoClip Module . In de UK zijn imiddels pilots opgestart met ITV, Tiscali, Sky, Channel4 en Wanadoo. In Nederland zijn we in gesprek met een aantal publishers. Dit zijn met name portals die reeds video content hebben maar nog geen in-stream advertising kunnen aanbieden. Aldus, Danny van der Cingel van Easyconcepts (de Technology provider van Eyeblaster in de Benelux.)

klik hier voor een VideClip demo met interactieve M&M en ipod commercials: http://demo.eyeblaster.com/videoclip/TV_Guide_Demo/TV_Guide_Online.htm

Technologie: De Eyeblaster VideoClip Module is volledig geintegreerd in het Eyeblaster Rich Media Platform, het combineert o.a. ad management, tracking, rapportage tools inclusief impressies, CTR click throughs, speelduur, diverse interacties (o.a. email, verteljevrienden, belmijnu), bereik, frequentie, post-click-, post-impression- aktiviteit en de zg. brand effectiveness. De video content kan ook op 3rd party / eigen server gehost worden.

Een quote van David Cohn van WWE.com: Met deze Videoclipmodule zijn we in staat maandelijks 7 9.000.000 streams te serveren als premium content zegt: David Cohn, Director, IAS bij World Wrestling Entertainment" De Videoclipmodule geeft ons de mogelijkheid veel meer WWE video- content te leveren aan onze fans en tegelijkertijd onze adverteerders fantastische mogelijkheden te bieden als het gaat om cross-media advertising.

Over Easyconcepts
Easyconcepts levert concept creatie en technolgie op het gebied van rich media, en is tevens de exclusieve Eyeblaster technology provider in de Benelux. Meer dan 400 media bureaus en 1,000 uitgevers/netwerken (o.a. AOL, MSN en Yahoo) wereldwijd werken inmiddels met het Eyeblaster rich media ad platform. Eyeblaster, Inc. is opgericht in 1999 en heeft een hoofdkwartier in New York, met kantoren in Los Angeles, Chicago, San Francisco, Detroit, London, Barcelona, Hamburg, Tokyo, Sao Paolo, Sydney, Amsterdam en Research & development faciliteiten Tel Aviv.



Ingezonden persbericht