1e persbericht van dinsdag 27 juli 2004

Eindhoven 27-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Op heterdaad betrapt bij woninginbraak

In de tuin van een woning aan de Mauritsstraat is maandag rond 15.05 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de gewaarschuwde politie toen hij in een woning probeerde in te breken. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernieling en bedreiging

Na een korte achtervolging is dinsdagochtend rond 00.40 uur op de Hoogstraat een 34-jarige man uit Boxtel aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding op de Gestelsestraat een deuk in de auto van een 33-jarige vrouw uit Eindhoven hebben geslagen. Tevens zou hij haar met een mes hebben bedreigd. De man zou met de vrouw zijn meegereden naar de Gestelsestraat. Daar aangekomen miste hij zijn portemonnee. Toen hij deze niet in de auto van de vrouw kon terugvinden werd hij boos. De gewaarschuwde politie sprak de verdachte ter plaatse aan. Deze nam echter de benen. Na een korte achtervolging werd hij in zijn kraag gegrepen en voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling en brand

Na een onderzoek heeft de politie maandagochtend in hun woningen in Woensel Noord een man van 36 en een man van 35 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling en een brand in een woning aan de Clovislaan afgelopen zaterdag. In de woning zou zaterdagmiddag een 55-jarige bewoner zijn geslagen en geschopt door een bekende. Vervolgens ontstond brand in het pand. De brandweer doofde het vuur. De 55-jarige bewoner is ter observatie een nacht opgenomen in het ziekenhuis. De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt wat precies is gebeurd in de woning aan de Clovislaan en onderzoekt de rol van de aangehouden mannen.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Na een onderzoek is maandag rond 12.10 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Dukaatstraat op 19 juli jl. Op 19 juli werd op de Hugo van der Goeslaan reeds een 17-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden (zie 3e persbericht van 19 juli 2004). De verdachte die maandag werd aangehouden is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging

Op de Johannes Buijslaan is maandag rond 15.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van een 80-jarige buurtbewoonster kort voor zijn aanhouding. Ook werd de vrouw met een kruk tegen haar hoofd gestoten. Ze hield hieraan een pijnlijk voorhoofd over. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte automobiliste met teveel drank op aangehouden

Na een melding van een aanrijding waarbij een geparkeerde auto aan de Maurits Lijnslagerstraat werd beschadigd en de dader was doorgereden stelde de politie maandagmiddag een onderzoek in. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een 49-jarige verdachte vrouw in haar woning in Woensel Zuid. De vrouw bleek behoorlijk gedronken te hebben. Bij haar werd een promillage van bijna 2,20 gemeten. Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Molenstraat is maandag tussen 15.05 en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 811 gecontroleerde voertuigen reden 57 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u.

Bladel: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Markt is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Aan de achterkant van het pand werd een toegangsdeur opengebroken en binnen werd een nog onbekend geldbedrag uit de kassa weggenomen.

Deurne: Rookwaren gestolen

Uit een winkel aan de Schelde zijn in de nacht van maandag op dinsdag rookwaren gestolen. De exacte omvang van de buit is nog onbekend. De dader vernielde een ruit van het pand om binnen te komen.

Reusel: Woninginbraak

In een woning aan de Meidoorn is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader heeft de achterdeur van de woning opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden twee mobiele telefoons, een portemonnee met geld, een rijbewijs en een paspoort.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Dommelseweg is maandag tussen 14.35 en 16.55 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.878 gecontroleerde voertuigen reden 148 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Vessem: Auto belandt in sloot

Op de Stroomkesberg is maandagavond rond 20.00 uur een 72-jarige automobiliste uit Riethoven met haar voertuig in de sloot belandt. De vrouw had plotseling geremd op de eerder genoemde straat. Een 48-jarige automobiliste uit Tilburg kon ternauwernood uitwijken voor de auto voor haar. De 26-jarige automobilist uit Diessen die achter de vrouw uit Tilburg reed kon zijn auto echter niet meer op tijd stoppen. Hij botste achter op de auto van de vrouw uit Riethoven die hierdoor de sloot in schoof. De 72-jarige vrouw en haar 83-jarige bijrijder uit Hapert werden door de brandweer uit de auto gehaald. Zij zijn beiden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.