Gemeente Roggel en Neer

27/07/2004
Stookontheffingsbeleid in verband met St. Maartensvuur

In verband met een wijziging van de Wet milieubeheer in 2003 dient een procedure gevolgd te worden voor het verkrijgen van een stookontheffing in verband met St. Maartensvuren. Hierdoor is het niet meer mogelijk een aanvraag voor een stookontheffing dezelfde dag nog te behandelen en te verlenen. Er moet eerst een ontwerp besluit (ontwerp stookontheffing) worden vastgesteld, dat 4 weken ter inzage ligt. Tegen dit ontwerp heeft iedereen de mogelijkheid om bedenkingen in te dienen. Vervolgens wordt een definitief besluit (stookontheffing) genomen, waar tegen gedurende 6 weken beroep kan worden ingesteld.
Aangezien u rekening dient te houden met een termijn van ca. 3 maanden voor het verkrijgen van een ontheffing voor het stoken in verband met St. Maartensvuur, dient het aanvraagformulier voor 10 augustus 2004 ingediend te zijn.

Het aanvraagformulier stookontheffing voor een ontheffing voor het stoken van St. Maartensvuur is te vinden op de web-site www.roggel-en-neer.nl (onder producten; afval en bestrijding ongedierte/onkruid; stookontheffing). Tevens is dit formulier op te vragen bij unit milieu van de gemeente Roggel en Neer, 0475 - 499568.

Naast de voornoemde ontheffing op grond van de Wet milieubeheer is voor een St. Maartensvuur ook nog een ontheffing op grond van de APV (openbare orde en veiligheid) nodig.