Ingezonden persbericht


Consumentenproducten LaCie nu ook verkrijgbaar bij Dunnet Computers

Partnership geeft verdere invulling aan retailstrategie van LaCie

Roelofarendsveen, 27 juli 2004 - LaCie, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige randapparatuur op het gebied van storage, scanners en monitoren, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Dunnet Computers. Deze Nederlandse specialist in advisering over, verkoop en installatie van en service voor computerproducten levert de volledige lijn krachtige en betaalbare externe storage-producten en add-ons van LaCie. De LaCie-producten zijn ontworpen door F.A. Porsche.

Tot voor kort leverde Dunnet uitsluitend LaCie-producten voor de zakelijke markt. Deze samenwerking is nu uitgebreid naar het retailsegment. Op die manier wil LaCie zijn positie in de retailmarkt versterken. Dunnet gaat de producten verkopen via zijn Superstores in Amsterdam en Rotterdam, en via zijn internetshop. Dunnet beschikt over een zeer professioneel verkoopteam en een uitgebreide serviceorganisatie.

Door de toename van internetgebruik bij consumenten en de snelle opkomst van multimediatoepassingen als digitale video en fotografie groeit de behoefte aan externe storage-capaciteit. Steeds meer consumenten willen een externe harddisk, CD/DVD-(re)writers en add-ons zoals diskdrives en cardreaders. De LaCie optical storage-producten met USB 2.0 en Firewire spelen maximaal in op deze behoefte aan extra opslagcapaciteit.

Martijn Hogenboom, Purchase Manager bij Dunnet Computers: "Door de combinatie van de fraaie vormgeving, goede kwaliteit en scherpe prijsstelling zijn de krachtige storage-oplossingen van LaCie een goede aanvulling op ons productaanbod. LaCie is een ambitieuze partner met een storage-portfolio van externe harddisks en add-ons tot en met NAS-oplossingen, waarmee we zowel consumenten als zakelijke klanten de juiste oplossing kunnen bieden."

"De overeenkomst met Dunnet is het resultaat van onze ambitieuze plannen om met onze externe storage-producten naast onze sterke positie in de B2B-markt ook de retailmarkt te veroveren. Door deze producten via professionele partners aan te bieden, kunnen we onze marktpositie in de Nederlandse markt sterk verbeteren", zegt Ward Bauwens, Area Manager LaCie Benelux. "Deze aanpak is inmiddels al zeer succesvol in andere Europese landen. Zo hebben we in de Belgische retailmarkt binnen zeer korte tijd een groei van ruim 30 procent gerealiseerd. Dunnet is een professionele organisatie met grote kennis van en ervaring op het vlak van storage-oplossingen. Hierdoor kan deze partner onze producten op de juiste manier in de markt zetten."

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij RAF Staffhorst, Mediamarkt, Correct en Dunnet.