Politie Limburg-Zuid

Fietser gewond

Epen 27-07-2004 - Op maandag 26 juli 2004 kwam een fietser in Epen als gevolg van een waarschijnlijk te hoge snelheid en foutief remmen ten val en liep daarbij ernstig hoofdletsel op.

Op de Terpoorterweg in Epen reed rond 17.00 uur een groepje fietsers vanuit Camerig de helling af. Ter hoogte van de kruising met de Bommerigweg zag een automobilist, dat de laatste fietser van het groepje, plotseling met haar fiets begon te slingeren en zag daarna het voorwiel dubbel klappen. Vervolgens zag de getuige hoe de vrouw voorover over het stuur met haar hoofd op het wegdek terecht kwam.

De 56-jarige inwoonster van Zolder (B) werd met ernstig hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Hoe haar medische toestand nu is werd niet bekend gemaakt.

De Terpoorterweg is een steile weg en de oorzaak van de valpartij is mogelijk te wijten aan een te hoog gereden snelheid en foutief remmen. Het dubbel klappen van het voorwiel duidt er op dat mogelijk alleen de voorrem gebruikt werd tijdens de afdaling.