De Unie


CSU Security - Overgang Pensioenregeling

20 juli 2004 - Vanaf 1 januari 2002 vallen alle medewerkers in diens bij CSU Security onder de bedrijfstak pensioenregeling. Deze regeling is gebaseerd op geïndexeerde middelloonregeling. De vorige regeling bij N.N. was een eindloonregeling.

De Unie heeft, in overleg met de OR CSU Security, uw werkgever verzocht om verschillen tussen bovengenoemde pensioenregelingen in kaart te brengen om te zien of er nadelige gevolgen zijn voor medewerkers en wat dat dan zou kunnen betekenen voor de toekomstige pensioenopbouw. Vervolgens is een commissie gevormd waaraan ook twee pensioendeskundigen hebben deelgenomen. Na een grondige studie door deze deskundigen naar verschillen tussen bovengenoemde pensioenregelingen is gebleken dat er in bepaalde gevallen (afhankelijk van de leeftijd en dienstjaren van betrokkenen) sprake kan zijn van enig verschil met betrekking tot de hoogte van de op te bouwen aanspraken.

Op basis van het advies van de commissie hebben wij besloten om alle maatregelen om de eventuele nadelige gevolgen van de overgang van CSU Security pensioenregeling naar de bedrijfstakregeling te compenseren, in een collectieve overeenkomst vast te leggen. Deze overeenkomst is inmiddels met een positief advies aan de leden voorgelegd.

S. Koetloe
Bestuurder

dinsdag, 27 juli 2004