Ingezonden persbericht


Motorola en Apple bieden iTunes op nieuwe generatie mobiele telefoons

Bunnik, 26 juli 2004 - Motorola, Inc. en Apple maken vandaag bekend dat beide partijen gaan samenwerken om het mogelijk te maken muziek in het programma iTunes, inclusief muziek van de iTunes Music Store, over te zetten naar de nieuwste "always with you" mobiele telefoons van Motorola. Het overzetten verloopt via een USB- of Bluetooth-verbinding. Apple zal hiervoor een nieuwe mobiele iTunes-muziekspeler ontwikkelen, die Motorola standaard bij alle grootschalig geproduceerde muziektelefoons zal leveren. Deze nieuwe telefoons zijn naar verwachting in de eerste helft van 2005 verkrijgbaar.

"Een meer voor de hand liggend partnerschap dan tussen Apple en Motorola bestaat er volgens ons niet. Het merk Apple staat voor gebruiksvriendelijkheid en legale muziekdownloads, terwijl Motorola voortdurend de mobiele technologie vernieuwt", aldus Ed Zander, voorzitter en CEO van Motorola. "De mogelijkheid om muziek die je hebt gekocht bij iTunes te kunnen overzetten naar een mobiele Motorola-telefoon vergroot het marktbereik voor beide bedrijven en levert ook de consumenten het nodige voordeel op: miljoenen gebruikers van draadloze technologie kunnen hierdoor op een andere naar hun muziek luisteren."

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Motorola, waardoor we miljoenen muziekliefhebbers in staat stellen om hun muziek vanuit iTunes op hun pc of Mac naar de nieuwe generatie Motorola mobiele telefoons te kopiëren", zegt Steve Jobs, CEO van Apple. "De markt voor mobiele telefoons, die eind 2004 naar verwachting 1,5 miljard abonnees zal bevatten, is een perfecte mogelijkheid om iTunes onder nog meer muziekliefhebbers te verspreiden. Volgens ons is Motorola de ideale partner om dit te bewerkstelligen."

Motorola, Inc. is wereldleider op het gebied van communicatietechnologie - draadloos, breedband en in de auto - die het leven veiliger, eenvoudiger, beter gesynchroniseerd en leuker maakt. De omzet in 2003 bedroeg USD 27,1 miljard. Motorola ontwikkelt innovatieve technologische oplossingen voor gebruik thuis, op het werk en onderweg. Het bedrijf is tevens progressief en legt zich toe op een ethisch verantwoorde bedrijfsvoering, waarbij het milieu wordt beschermd en de marken waarin het bedrijf actief is worden ondersteund.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktop- en notebookcomputers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij de iPod, de draagbare muziekspeler, en de iTunes Music Store op het internet.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iPod en iTunes zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com