Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT APELDOORN

27 juli 2004

Uddel- verkeersongeval met letsel

Een 82-jarige vrouw uit Harderwijk is maandag 26 juli omstreeks 13.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Amersfoortseweg in Uddel. De vrouw reed met haar fiets over het fietspad naast de Amersfoortseweg in de richting van de rotonde Nieuw Milligen. Ze reed in een groep waarmee ze op een gegeven moment gezamenlijk de weg wilde oversteken. In dezelfde richting over de Amersfoortseweg reed een 62-jarige automobilist uit Putten. Op het moment dat hij kwam aanrijden staken vijf fietsers uit de groep over. De rest van de groep wachtte tot de auto voorbij was. Toen hij echter passeerde stak de bejaarde vrouw onverwacht over. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De vrouw liep hierbij een hoofdwond op en letsel aan haar schouder. Ze is per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn- drankrijder

Een 26-jarige man uit Apeldoorn werd in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 juli met zijn personenauto op de Kerklaan staande gehouden voor een blaasproef. Resultaat was 0.7 promille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Apeldoorn-diefstal auto

Een 31-jarige inwoner van Apeldoorn deed op 26 juli aangifte van diefstal van zijn personenauto. De auto, een zwartkleurige Volkswagen Golf Cabrio met kenteken LP-TB-35, is in de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli weggenomen vanaf de Gildenlaan in Apeldoorn.

Apeldoorn - diefstal uit auto

Een 56-jarige inwoner van Apeldoorn deed op 26 juli aangifte van diefstal uit zijn auto, welke hij geparkeerd had aan de Schrijnwerkershorst. Feit is gebeurd tussen zaterdagmiddag 24 juli en maandagochtend 26 juli. De ruit van het rechter voorportier was ingeslagen. Vanuit de auto is een autoradio-cd-speler met geïntegreerd navigatiesysteem weggenomen.

Loenen-verkeerscontrole

Op maandag 26 juli heeft de politie tussen 15.00 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Eerbeekseweg in Loenen. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven. 10 voor het niet dragen van de autogordel (boete 40 euro) en 1 voor een verlopen APK.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055-5486052

---- --