Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 juli 2004

Aangehouden na diefstal benzine

Man aangehouden nadat hij had getankt zonder te betalen

Enschede

Op maandag 26 juli omstreeks 00.17 uur werd bij een benzinestation aan de Boulevard 1945 getankt voor 51,77 euro, waarna de automobilist zonder te betalen wegreed. Door de pompbediende was het kenteken genoteerd en om 11.20 uur die dag aangifte gedaan bij de politie. Omstreeks 19.50 uur ziet een politieman, op weg naar huis, een auto rijden op het Diekmanterrein met daarin twee personen. De twee inzittenden van deze auto gedragen zich verdacht bij de geparkeerde auto's. Tevens blijkt het kenteken dezelfde als van de eerder bedoelde auto. Hij alarmeert zijn collega's die daarop de auto in de Malangstraat controleren en het tweetal aanhouden. Ze worden door de pompbediende positief herkend. De verdachten, een 17-jarige jongeman uit Den Dolder en een 20-jarige Enschedeër zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. De auto is afgesleept. (04-092769)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt tijdens controle onder invloed van alcohol

Enschede

Op dinsdag 27 juli omstreeks 00.30 uur controleert de politie een automobilist op de Haaksbergerstraat. Zij constateren alcoholgebruik bij de man, een 62-jarige Enschedeër en houden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,0 o/oo. De verdachte krijgt een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal. (04-093085)

Diefstal uit auto

Aangeefster mist bij diefstal uit haar auto onder andere waardevolle foto's

Enschede

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juli werd ingebroken in de auto van een 34-jarige Enschedese. Ze had haar auto geparkeerd aan de Hengeveldebrink. Nadat een ruit was geforceerd werd de radioapparatuur weggenomen. Daarnaast mist aangeefster een papierentas met administratieve zaken, maar ook een plastic tas met daarin een fotoalbum. Dit album bevat voor de aangeefster belangrijke foto's, onder andere hele oude foto's van de VIVA Enschede. De politie roept de dader of eventuele vinders op om de genoemde goederen, met name het fotoalbum terug te bezorgen aan het politiebureau. ( 04-092695)

Hennepkwekerij geruimd

Politie treft hennepkwekerij in woning

Enschede

Op maandag 26 juli stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Mekkelholtsweg. Zij troffen daar in twee ruimtes een hennepkwekerij aan. Alle planten, 227 stuks, en apparatuur werden geruimd en vernietigd. De beheerder, een 51-jarige man uit Almere was op dat moment in de woning en werd aangehouden. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Bovendien stelde het energiebedrijf vast dat de stroom illegaal was afgetapt, waarvan zij aangifte zullen doen. (04-092902)

Automobilist rijdt door na aanrijding

Nadat een geparkeerde auto is aangereden rijdt de veroorzaker er met hoge snelheid vandoor

Hengelo

Op maandag 26 juli omstreeks 21.00 uur wordt bij de politie een aanrijding gemeld op de kruising Oldenzaalsestraat/Deurningerstraat waarbij de veroorzaker is doorgereden. Een 32-jarige Hengelose staat bij haar beschadigde auto. Deze auto stond geparkeerd op genoemde kruising toen er een auto de bocht uitging en tegen deze auto aanreed. De auto van de 32-jarige raakte daardoor behoorlijk beschadigd. De veroorzaker reed daarna zonder te stoppen door in de richting Deurningen. Zowel de eigenares als een getuige zijn daarop de veroorzaker gevolgd, doch raakten hem kwijt. De veroorzaker reed in een zilvergrijze Mazda MX5 cabrio. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-093046)

Inbreker aangehouden

Bewoners overlopen bij thuiskomst verdachte van diefstal aan

Enschede

Op dinsdag 27 juli omstreeks 02.50 uur komen de bewoners van een woning aan de Emmastraat thuis. Zij horen gestommel in de tuin en gaan naar buiten om een kijkje te nemen. Zij ontdekken dat er twee bierkratten zijn verdwenen en zien een onbekende man op de schutting zitten. De bewoners bellen de politie en houden de verdachte vast. Naast de fiets van de verdachte treft de politie een drietal lege flessen aan. In de tuin werden later de twee kratten aangetroffen, welke waren klaargezet om mee te nemen. De politie houdt de verdachte, een 29-jarige Enschedeër aan en sluit hem op voor verder verhoor. In zijn kleding treffen zij nog een mes aan, welke in beslag wordt genomen. (bps: 04-093107)

Auto's vernield

Bij een garagebedrijf zijn meerdere auto's vernield

Losser

Op maandag 26 juli werd namens een autobedrijf aan de Broekhoekweg aangifte gedaan van vernieling van 8 auto's. Tussen zaterdag 24 en maandag 26 juli stonden meerdere auto's, bestemd voor de verkoop, voor het pand en werden met een scherp voorwerp bekrast. De schade is aanzienlijk. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-092971)

Zakkenroller aangehouden

Man betrapt bij het stelen van een portemonnee uit een rugtas

Hengelo

Op maandag 26 juli omstreeks 16.30 uur werd bij de politie een diefstal gemeld. Een 27-jarige vrouw uit Nieuwegein was als klant bij een winkel aan Het Plein bestolen van haar portemonnee, welke in haar rugzak had gezeten. Personeel had de dader vast weten te houden in de winkel. De politie nam de verdachte over en hield de man, een 36-jarige uit Gronau (Dld) aan. Hij bekende de diefstal en verklaarde dat hij achter de aangeefster had gestaan. Bij het zien van de reeds openstaande tas keek de portemonnee hem aan en kon hij de verleiding niet weerstaan. Met een transactie kon de verdachte het bureau weer verlaten. (04-092985

Hardrijder moet betalen

Automobilist betrapt met 169 km/u

Oldenzaal

Op maandag 26 juli omstreeks 13.40 uur rijdt een politiesurveillance over de A1 in de richting van de Duitse grens waar hen een auto passeert met hoge snelheid. Na enige tijd volgen noteerden zij (na de wettelijke aftrek) een snelheid van 169 km/u in plaats van de toegestane 120 km/u. De automobilist, een 22-jarige man uit Peterlee (GB) kreeg hiervoor een bekeuring en moest de boete van 350 euro ter plaatse betalen. (04-092852)

Uitstaande boetes betaald

Politie controleert automobilist met meerdere openstaande vonnissen

Hengelo

Op maandag 26 juli omstreeks 16.50 uur controleert een politiesurveillance op de Pruisische Veldweg een auto. Uit navraag bij info blijkt de automobilist, een 34-jarige Enschedeër nog meerdere vonnissen te hebben openstaan, waarop de politie hem aanhoudt. Na betaling van totaal 578,70 euro mag de man zijn weg vervolgen. (04-092977)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond naar ziekenhuis

Almelo

Op maandag 26 juli omstreeks 07.25 uur wilde een 22 jarige Almeloër als bestuurder van een fiets de Sluitersveldsingel oversteken vanaf de Baniersweg. Een 77 jarige bestuurster van een personenauto, die hem tegemoetkwam, wilde linksaf de Sluitersveldssingel op rijden. De bestuurster kwam vanuit de richting de Wheer, Zij zag de fietser niet en reed met de voorzijde de fietser omver. Hij viel op het wegdek en raakte gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (04-092684)

Aanrijding met letsel

Eenzijdig ongeval, Bestuurder raakt macht over het stuur kwijt

Almelo

Maandag 26 juli, omstreeks 23.50 uur reed een 22 jarige bestuurder (Almelo) van een personenauto over de Weezebeeksingel te Almelo, gaande in de richting van de Wierdensestraat. Ter hoogte van de Buitenhavenweg kwam hij met de wielen in de berm terecht. Hij corrigeerde, waarbij hij met de auto naar de linkerweghelft schoot. Via de middenberm reed hij over het terrein van een tankstation en kwam tegen een geparkeerde auto, eigendom van een 27 jarige man uit Vriezenveen, en een lichtmast tot stilstand. De bestuurder raakte licht gewond en is eigener beweging naar het ziekenhuis gegaan. Het kentekenbewijs van de bestuurder is ingenomen. De auto zal door de technische verkeersafdeling onderzocht worden op gebreken. (04-093094)

Gesloten verklaring Holterbergweg

Vier bestuurder bekeurd

Holten

Vier bestuurders zijn maandag 26 juli tussen 08.15 en 08.45 uur bekeurd voor het rijden over de Holterbergweg tussen Holten en Nijverdal. Deze weg is tussen 21.00 en 09.00 uur verboden terrein voor bestuurders van motorvoertuigen. Tijdens deze korte periode werden vier bestuurders bekeurd. De boete bedraagt E 45,-. (04-092744)

Overtreden max. snelheid

Bestuurder moet rijbewijs inleveren

Rijssen

Agenten in een onopvallende surveillanceauto (uitgerust met video) zien op maandag 26 juli omstreeks 19.50 uur een 41 jarige Rijssenaar als bestuurder van een motor rijden over de Nijverdalsestraat. Op de rotonde met de Morsweg reed deze bestuurder twee keer in het rond met z'n knie ongeveer op de grond. Vervolgens reed hij via de Nijverdalsestraat de Paalslagen op met een snelheid van 112 km/h, waar 50 km/h de max. toegestane snelheid is. Even later verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto, die voor hem van rechts naderde over de Ozonstraat. De bestuurder werd aan de kant gezet en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.(04-093027)

Winkeldiefstal

Dief na korte achtervolging aangehouden

Almelo

Maandag 26 juli omstreeks 11.00 uur werd een 23 jarige Almeloër betrapt op het plegen van een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Ootmarsumsestraat. De man werd aangesproken door personeel, waarbij een woordenstrijd ontstaat. Plotseling rent de man de winkel uit, achterna gezeten door personeel. Die zien kans de man te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De man had een stuk kaas in zijn mouw gestopt. De man moet zich in september voor de rechter verantwoorden. (04-092796)

Vechtpartij

Vier personen aangehouden voor vernieling en geweld

Almelo

Maandag 26 juli omstreeks 15.00 uur ontstonden er problemen tussen een viertal inwoners van Almelo op het station. De problemen lagen in de relationele sfeer. Na bemiddeling gingen de mensen uit elkaar. Omstreeks 15.30 uur werd een vechtpartij gemeld aan de Wilgenstraat. De buurt was massaal uitgelopen en sommigen stonden met tuingereedschap als een schop en een hark te zwaaien. Twee van de personen die eerder op het station problemen hadden gemaakt, een 32 jarige vrouw en een 43 jarige man hadden de ruiten ingeslagen van een woning aan de Wilgenstraat. Bij de komst van de politie renden zij hard weg in de richting van de Ambtstraat. Zij werden ter plaatse aangehouden. Tijdens de schermutselingen kwam een 33 jarige Almeloër bij de agenten die meldde dat hij was geslagen door een 30 jarige Almeloër. Hij was gewond aan zijn arm. In verband met de afhandeling van de vernieling werd hem gevraagd aangifte te doen aan het bureau. Hij bleef echter zeer vervelend en hij werd gevorderd zich te verwijderen. Hij voldeed hier niet aan, waarna hij werd aangehouden. Na de afhandeling van de vernieling werd vervolgens de 30 jarige Almeloër aangehouden ter zake mishandeling. Hij gaf aan dat hij zich had gestoord aan het rijgedrag van de 33 jarige, die met hoge snelheid de Wilgenstraat in kwam rijden en bijna zijn zoontje had aangereden. Hij sprak de bestuurder hierop aan. De bestuurder kwam op een zodanige wijze op hem af, dat hij bang was klappen te krijgen en dat hij zich daarom had verdedigd met een schop. Alle vier verdachten zijn ingesloten en een ander onderzoek volgt. (04-092942)

Mishandeling

Vrouw wordt op straat mishandeld door man

Almelo

Maandag 26 juli deed een 18 jarige vrouw uit Oldenzaal aangifte van het feit dat zij omstreeks 21.00 uur was mishandeld door een 18 jarige Almeloër. Zij was na de mishandeling gevlucht naar buren. Op aanwijzen van de aangeefster is even later in zijn woning de verdachte aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Een 31 jarige Almeloër werd eveneens aangehouden. Nader onderzoek zal uit moeten wijzen wat zijn rol was bij de mishandeling. (04-093048)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --