Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 27 juli

Alkmaar 27-07-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden na poging doodslag

Alkmaar, maandag 26 juli 2004.

Maandagmiddag werd een 30-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij werd verdacht van een poging tot doodslag. Eerder die middag reed de man met zijn auto over de Heilooerdijk. Getuigen zagen dat de man opzettelijk inreed op een 26-jarige man uit Alkmaar die op de rijbaan van de Heilooerdijk stond. Hierbij raakte de voetganger gewond en is met een aantal botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Getuigen zagen dat de verdachte na de aanrijding wegreed in zijn auto. Kort daarop meldde hij zich bij de politie en verklaarde dat hij zich bedreigd voelde door de persoon die hij had aangereden. De man is in het politiebureau aangehouden en ingesloten. Waar de bedreigingen uit bestonden en wat de aanleiding was, is op dit moment nog niet bekend.

Inbraak winkel

Alkmaar, dinsdag 27 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.00 uur werd ingebroken in een winkel aan de Frederik Hendriklaan. Een buurtbewoner werd wakker van een harde klap en zag dat een raam van de winkel was vernield en dat een man hard wegliep met spullen in zijn honden. Het bleek dat de kassalade uit de winkel was verdwenen. Deze werd later terug gevonden op de Van Houtenkade. Het is niet bekend hoeveel geld in de kassa zat.

Rijden onder invloed van alcohol

Egmond aan de Hoef, dinsdag 27 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Tiggellaan. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 535 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Politie vindt vuurwapens na inval in woningen

Alkmaar, dinsdag 27 juli 2004.

Vanochtend heeft de politie tijdens een inval vuurwapens aangetroffen in een woning aan de Laat en een woning aan de Vondelstraat. De politie had na onderzoek verdenkingen dat in deze woningen verdachten met vuurwapens aanwezig waren.

In de woning op de Laat werd een vuurwapen aangetroffen en een replica van een vuurwapen. De 29-jarige bewoner van het pand werd aangehouden wegens het bezit van deze wapens. Ook het bezit van een replica van een vuurwapen is verboden.

In de woning aan de Vondelstraat werd één vuurwapen aangetroffen en een hoeveelheid drugs. Hier werd tevens de auto van de bewoner van het pand doorzocht. Hierin vond de politie een ander vuurwapen. De verdachte, een 24-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden op verdenking van het bezit van vuurwapens en drugs.

Beide verdachten zijn ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.