Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 27 juli

Den Helder 27-07-2004 - 16.00 uur

Jongen aangehouden na mishandeling

De Koog, dinsdag 27 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag, kort na middernacht, werd een 18-jarige jongen uit Zaandam aangehouden op de Dorpsstraat. Kort daarvoor had hij een 23-jarige inwoner van Oudeschild mishandeld. Hierbij was een deel van een tand van het slachtoffer afgebroken. Na de mishandeling liep de verdachte een café in. Door medewerkers van dat bedrijf werd de verdachte overgedragen aan de politie die de man aanhield. Bij de aanhouding werd de politie gehinderd door een 25-jarige man uit Oudeschild. Ook na sommatie te vertrekken bleef de man zich bemoeien met het politiewerk. Hierop is ook deze man aangehouden. Beide mannen, die onder invloed van alcohol verkeerden, zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na bedreiging en vernieling

Den Helder, dinsdag 27 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 38-jarige man uit Den Helder aangehouden. Kort daarvoor had hij zijn ex in een woning aan de Middelzand met de dood bedreigd toen de vrouw de verdachte uit de woning probeerde te zetten. Toen de verdachte uiteindelijk buiten stond vernielde hij een raampje in de toegangsdeur. Hierbij raakte hij gewond aan zijn arm en moest hij zich in het ziekenhuis laten behandelen. Daar kon de man worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Dubbele bodem aanwagen gevuld met softdrugs

Schagen, dinsdag 27 juli 2004.

Dinsdagmorgen werden twee mannen, 56 en 38 jaar oud en afkomstig uit Zuid-Scharwoude en Heiloo, aangehouden in hun respectievelijke woningen. De twee zaten in de nacht van 21 op 22 juli in een personenauto waarachter een aanhanger was gekoppeld. In deze aanhanger(autoambulance) werd 23 kilogram koppen van de hennepplant aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen de combinatie in de bewuste nacht rijden over Provincialeweg N245. Omdat de verlichting van de aanhanger niet werkte werd de combinatie aan de kant gezet. Tijdens het onderzoek aan de aanhangwagen roken de agenten een sterke weedlucht. Omdat het vermoeden bestond dat de aanwagen was voorzien van geheime bergruimtes waarin mogelijk hennep werd verborgen, is de aanhangwagen in beslag genomen.

Afgelopen maandag werd een onderzoek ingesteld door de Technische Recherche waarbij 23 kilogram henneptoppen werd aangetroffen in de dubbele bodem van de aanhangwagen. Naar aanleiding van dit onderzoek werden op 27 juli zoekingen verricht in panden in Heiloo, Heerhugowaard en Zuid Scharwoude. Twee van deze panden zijn de woningen van de twee verdachten. Tijdens deze zoekingen werden geen goederen aangetroffen die met dit onderzoek te maken hadden. Wel werden de beide verdachten aangetroffen. Zij werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.