Politie Zaanstreek-waterland


13:42 26-JUL-04
loc.: ZAANDAM, VINKENSTRAAT

Drietal winkeldieven aangehouden

De politie heeft een 29-jarige man en twee vrouwen van 26 en 38 aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had gezien hoe het trio vanaf de Gedempte Gracht naar een auto liep die op de Vinkenstraat geparkeerd stond. Ze stapten in en zaten een tijdje in de auto wat te rommelen. Daarna liepen ze terug richting de Gedempte Gracht. Toen de getuige in de auto een vuilniszak met spullen zag liggen, waarschuwde hij de politie. De politiemensen vatten post nabij de auto en kon het drietal al snel in de kraag grijpen. Bij de verdachten en in de auto trof de politie vermoedelijk van diefstal afkomstige kleding en andere goederen aan. Het drietal werd in verzekering gesteld.

15:34 26-JUL-04
loc.: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Vrouw beroofd van schoudertas

Een 24-jarige vrouw uit Heemskerk is gistermiddag rond 14.15 op de Rozengracht beroofd van haar schoudertas. De vrouw stond bij een auto spullen in te laden toen er een scooter met twee personen langs kwam rijden. Nadat de passagier de tas van de schouder van het slachtoffer rukte, reed het duo weg over de Rozengracht in de richting de Czarinastraat.

18:57 26-JUL-04
loc.: UITDAM, ZEEDIJK

Aanhouding na caravanbrand

Na een melding van een brand in een caravan, heeft de politie een 55-jarige man uit Uitdam aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse. De caravan brandde geheel uit en ook een naastgelegen caravan, een schuur en een auto raakten door de brand beschadigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De verdachte werd in verzekering gesteld.

02:10 27-JUL-04
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG

Aanhouding voor geweld tegen politieman

Na een aantal waarschuwingen heeft de politie een 20-jarige man uit Zuidschermer aangehouden omdat hij dronken op de openbare weg lag en ik nauwelijks aanspreekbaar was. Toen omstanders zich met de aanhouding begonnen te bemoeien en de politiemensen uitscholden, werd een tweede verdachte aangehouden. Op dat moment pakte een 23-jarige Purmerender één van de agenten van achteren vast door met kracht een arm om zijn nek te leggen. Hierdoor kon de aangehouden verdachte ontkomen. De Purmerender werd aangehouden. Beide verdachten werden na verhoor heengezonden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-270704

01:00 27-JUL-04
ZAANDAM, PRINS HENDRIKKADE

Twee bestuurders met slok op

in de nacht van maandag op dinsdag werden in Zaandam twee drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 35-jarige inwoonster van Zaandam. De automobiliste liep tegen de lamp op de Prins Hendrikkade. Het alcoholpromillage bedroeg 1?, dat is twee keer zo hoog als toegestaan. De vrouw kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. Zij kan rekenen op een boete van minimaal E 390. In totaal werden zestien bestuurders gecontroleerd.

00:45 26-JUL-04
AMSTERDAM, A10
Gestrande motorrijder onder invloed
In de nacht van zondag op maandag werd een 33-jarige motorrijder uit Landsmeer aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed had gereden. Op de meldkamer waren enkele telefoontjes binnengekomen van een onwel geworden motorrijder op de A10. Eenmaal ter plaatse zagen agenten op de vluchtstrook tussen de afslag Volendam en Landsmeer een motor geparkeerd staan. Een 33-jarige Landsmeerder verklaarde op weg naar huis te zijn geweest maar de motor had het begeven en de bestuurder zou vervolgens kwaad zijn weggelopen. De man, die volgens eigen zeggen niet had gereden, had een alcoholpromillage van 1,4. Van de 26-jarige plaatsgenoot die de motor bestuurd zou hebben was echter geen spoor te bekennen. Er is een onderzoek ingesteld.

09.05-10:30 26-JUL-04
PURMEREND, JAAGWEG
43 km per uur te hard
Op de Jaagweg in Purmerend werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 93 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole reed bijna één op de vijf weggebruikers harder dan de toegestane 50 km per uur. Ook op de Jaagweg in Ilpendam werd maandagochtend op snelheid gecontroleerd. Hier reden relatief veel minder bestuurders te hard. Iets meer dan één op de honderd passanten overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km per uur.

19:15-21:54 26-JUL-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Nul drankrijders

Op de Middenweg in de Noordbeemster werd maandagavond een alcoholcontrole gehouden door twee medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Tussen 19:15 uur en 22:00 uur werden in totaal 75 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Allen konden weer snel doorrijden, niemand had (teveel) gedronken.


---- --