Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Geluidsreducerend asfalt op 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT (DINSDAG 27 juli) - De 1e Barendrechtseweg wordt half augustus voorzien van een geluidsreducerende asfalt-toplaag. Naar verwachting wordt het geluidsniveau van het verkeer hierdoor gehalveerd. Verder wordt er een 50 km/uur drempelplateau aangelegd ter hoogte van de verkeerslichten bij de oversteekplaats voor voetgangers van en naar de Scheldestraat. De werkzaamheden starten op maandag 16 augustus en duren tot en met maandag 23 augustus. Van dinsdag 17 augustus tot en met zaterdag 21 augustus wordt de 1e Barendrechtseweg daarom in fases tussen de Binnenlandse Baan en de Dierensteinweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Zeeheldenwijk blijft tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

In het voorjaar van 2003 is de riolering in de 1e Barendrechtseweg vernieuwd. Nu wordt de toplaag van het asfalt aangebracht. Dit asfalt zorgt voor een afname van 4 tot 6 decibel en dat betekent dat het geluidsniveau van passerend verkeer ongeveer wordt gehalveerd. Ook worden er maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Dit gebeurt door het plaatsen van een verkeersdrempel op de oversteekplaats 1e Barendrechtseweg / Scheldestraat. Daarnaast wordt op de 1e Barendrechtseweg een dubbele asstreep aangebracht. Het is daardoor verboden om in te halen. Bijkomend voordeel is dat de weg hierdoor smaller lijkt waardoor mensen minder snel geneigd zijn hard te rijden.

Bereikbaarheid Zeeheldenwijk
De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Tijdens deze fases is de Zeeheldenwijk bereikbaar via de Evertsenstraat of de Piet Heinstraat. Dit wordt met gele omleidingsborden aangegeven. De nood- en hulpdiensten zijn hiervan op de hoogte.

Wijziging openbaar vervoer
De route van buslijn 185 is tijdens de afsluiting als volgt: Binnenlandse Baan- Schaatsbaan - Boerhaavelaan- Henry Dunantlaan. De halte op de Barendrechtseweg bij de Evertsenstraat vervalt. De bus stopt verder op alle haltes van de omleiding. Buslijn 267 rijdt vanaf Heinenoord via de Binnenlandse Baan- Schaatsbaan- Boerhaavelaan- Henry Dunantlaan. Tevens rijdt bus 267 vanaf Heinenoord via de Henry Dunantlaan- Boerhaavelaan en Schaatsbaan. De halte op de Barendrechtseweg bij de Evertsenstraat vervalt. De bus stopt verder op alle haltes van de omleiding.

Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden de gebruikelijke routes volgen. Daarbij kan overigens wel enige hinder en overlast ontstaan.

Noot voor de pers,