Regionale persberichten

's-Hertogenbosch 27-07-2004

GORDELCONTROLE

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen hebben agenten op de Pettelaarseweg, Boschdijkstraat, Jan Schofferlaan, Gestelseweg en Dommelstraat in s-Hertogenbosch gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In achttien automobilisten bleken in overtreding en kregen een bekeuring.

RIJBEWIJS INGEVORDERD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 19-jarige automobilist uit Berlicum op de Westwal in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

VLIJMENAREN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Vlijmen De politie heeft maandag twee Vlijmenaren van 32 jaar en 47 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht op donderdagavond 6 mei een aantal ruiten te hebben vernield van een schoenenzaak aan de Heistraat in Vlijmen. De twee maakten deel uit van een groep jongeren die zich op dat moment in de omgeving van de winkel ophielden. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

MAN DOOR HET LINT BIJ WONINGBOUWVERENIGING

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 31-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De man ging in het gebouw van een woningbouwvereniging aan de Eekbrouwersweg in zijn woonplaats door het lint toen hij te horen kreeg dat een familielid van hem geen woning kreeg toegewezen. De man werd boos en wilde de medewerkers te lijf gaan. Zijn vrouw wist dat te voorkomen. Hij wist nog wel met losstaande voorwerpen in de richting van de medewerkers te gooien. Zijn vrouw wist hem uiteindelijk naar buiten te werken. Daar vernielde hij de toegangsdeur van het pand. De man is voor verhoor ingesloten.

MAN SLAAT MET RUITEN AUTO IN

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag heeft een 35-jarige Bosschenaar aan de Wolfsdonklaan in s-Hertogenbosch een auto vernield. Volgens getuigen sloeg de man met een hamer vier ruiten van de auto kapot. De verdachte is in de directe omgeving aan gehouden. De hamer is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten. Het is nog niet bekend waarom de man de vernielingen heeft gepleegd.

GESIGNALEERDE MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is 30-jarige man uit Zaïre aangehouden omdat hij nog een aantal boetes had openstaan. Hij bleek in het totaal 1308,75 aan boetes voor o.a. verkeersovertredingen open te hebben staan. Omdat hij niet kon betalen is hij voor 17 dagen vervangende hechtenis ingesloten.

POLITIE VOORKOMT UITBRANDEN CARAVAN

Boxtel- Surveillerende agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag een beginnende brand bij een caravan op de Frederik Jan Ottostraat in Boxtel. Zij pakten de brandblusser en doofden het vuur. De schade bleef daardoor beperkt tot een verbrande band en wat roetschade. Uit onderzoek is gebleken dat de brand was aangestoken.

JARIGE INBREKER AANGEHOUDEN

Boxtel
Maandagmorgenvroeg is op de Ringbaan-Oost in Tilburg een 26-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van een inbraak. De man wordt ervan verdacht op zijn verjaardag in de nacht van zondag op maandag, op de Prins Hendrikstraat in Boxtel, met een andere man een viertal crossmotoren uit een afgesloten garage te hebben ontvreemd. Getuigen wisten s-nachts een goed signalement van de twee inbrekers en de auto met aanhangwagen te geven. Het was de politie snel duidelijk dat de auto uit Tilburg vandaan kwam. De collegas van de politie Tilburg werden gewaarschuwd en namen posten in. Uiteindelijk werd alleen de 26-jarige verdachte aangetroffen met de auto, maar zonder aanhanger en de gestolen motoren. Hij is aangehouden en ingesloten. De politie stelt momenteel een onderzoek in naar de tweede inbreker en naar de gestolen motoren.

AGENTEN BLUSSEN BEGINNENDE AUTOBRAND

Schijndel
Dinsdagmorgen heeft de politie op de Vicaris Aertsweg in Schijndel een beginnende autobrand geblust. Op de parkeerplaats achter het bureau had het luchtfilter van de auto van een 34-jarige man uit Berlicum spontaan brand gevat. De agenten pakten een brandblusser en blusten de beginnende brand.

DRONKEN MAN VERSTOORT NACHTRUST

Boxtel
In de nacht van maandag op dinsdag is aan het Hoogheem in Boxtel een 28-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het verstoren van de nachtrust. De dronken man gedroeg zich midden in de nacht op de galerij van de flat zeer luidruchtig en vervelend. Agenten hebben hem daarop aangehouden en ingesloten.

DRONKEN BOSSCHE VEROORZAAKT AANRIJDING

Schijndel
Maandagmiddag heeft een dronken 45-jarige Bossche automobiliste op de Structuurweg in Schijndel een aanrijding veroorzaakt. De vrouw bleek ruim viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Zij reed over de Structuurweg en verleende, toen zij linksaf de Zwembadweg wilde oprijden, geen voorrang aan een haar tegemoetkomende 64-jarige automobilist uit Schijndel. De vrouw is aangehouden en haar rijbewijs is ingevorderd. Beide autos liepen aanzienlijke schade op. Proces-verbaal is opgemaakt.

RIJBEWIJS DRONKEN MAN INGEVORDERD

Boxtel Maandagavond zagen surveillerende agenten een 65-jarige automobilist uit Boxtel nogal slingerend over de rijksweg A2 in zijn woonplaats rijden. Bij controle bleek dat de man ongeveer viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden
De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige Udenaar aangehouden in een winkel aan de Drossaard in Uden. Hij werd betrapt op het wegnemen van diverse levensmiddelen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL GRONDKABELS

Venhorst
De politie heeft maandagmiddag een 40-jarige Udenaar aangehouden. De man, die zich op verzoek van de politie vrijwillig op het bureau meldde, wordt er van verdacht eind juni vanaf de Statenweg in Venhorst grondkabels weggenomen te hebben. Op basis van sporenonderzoek en getuigenverklaringen kon de man aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

DIEFSTAL BEDRIJFSWAGEN

Uden Onbekenden hebben maandagavond een bedrijfswagen weggenomen vanaf de Vlijtstraat in Uden. Het betrof een witte Mercedes bus, voorzien van het kenteken 73-VJ-DF.

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN

Oss
Twee Bossche damens, 24 en 36 jaar oud, zijn dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Walstraat in Oss. Medewerkers hadden de damens betrapt toen zij kleding en cosmetica weggenomen hadden. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Ravenstein
Een 20-jarige Tilburgse automobilist heeft dinsdagmiddag bij een snelheidscontrole op de Dorpenweg in Ravenstein zijn rijbewijs in moeten leveren. Op die weg wordt momenteel aan de weg gewerkt en er geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De automobilist reed 68 km te hard. Verder werden zes andere bestuurders bekeurd op het ovetreden van de snelheid.

ONDERZOEK AFGEROND NAAR OPNELIJKE GEWELDPLEGING

Oss
De politie heeft dinsdag een onderzoek naar openlijke geweldpleging afgerond. Tussen 20 juli en 23 juli heeft de politie zeven verdachten uit Oss in de leeftijd van 16 tot 19 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht op 13 mei j.l. de auto van een 40-jarige Ossenaar vernield te hebben. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

DUITSER MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Ravenstein
Een 39-jarige Duitser heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs in moeten leveren. Agenten zagen de man in zijn auto slingerend over de A50 ter hoogte van Ravenstein rijden. Daarop hebben ze de man staande gehouden. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 16 uur.

VAKANTIE ACHTER DE DIKKE DEUR

Oss
Een 35-jarige Bosschenaar is maandagmiddag aangehouden op het politiebureau in Oss. De man dacht dat hij nog een aantal boetes moest betalen en kwam daarom naar het bureau. Hij bleek echter ook nog 60 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. De man is ingesloten en hij mag zijn vakantie achter de dikke deur doorbrengen.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Lith
Een 37-jarige automobilist uit Oijen is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt op het rijden onder invloed op de De Woerd in Lith. De man reed erg hard over de Molenstraat in Lith zonder verlichting. Agenten gaven hem een stopteken, maar dit negeerde hij. Op de De Woerd stopte hij uiteindelijk alsnog. Controles wees uit dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Naast een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod, kreeg de man ook een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss
Een 40-jarige Osse automobiliste is maandagavond eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Op de wethouder van Eschstraat in Oss werd ze staande gehouden omdat haar achterlicht defect was. Controle wees uit dat ze ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Haar rijbewijs werd ingevorderd, ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

SNELHEIDSDUIVELS VERLIEZEN RIJBEWIJS

Oss De politie heeft maandag van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Een 33-jarige in Duitsland woonachtige Nederlander reed op de Ruwaardsingel in Oss 122 km/u terwijl 70 km/u is toegestaan. Een 22-jarige automobilist uit Heesch reed die dag 133 km/u op de Ruwaardsingel en moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

BOETES OPEN STAAN

Cuijk
Een 32-jarige inwoner van Cuijk is maandag aangehouden in zijn woning. De man bleek nog diverse boetes van in totaal 709 open te hebben staan. Hij kon deze boetes niet betalen en is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Grave
Een 52-jarige automobiliste uit Grave is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was op de Rogstraat in Grave.

BEDRIJFSBUS WEGGENOMEN

Boxmeer
Onbekenden hebben vanaf de Stationsweg in Boxmeer maandagavond een bedrijfsbus weggenomen. Het betrof een blauwe Mitsubishi voorzien van het kenteken 59-VP-FX.

VRACHTWAGEN RAAKT VAN DE WEG

Mill
Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Helmond is maandagmiddag op de Bosweg in Mill met zijn vrachtauto van de weggeraakt. Hij kwam in de berm terecht en probeerde dit te corrigeren, dit lukt echter niet waarna hij in de sloot tot stilstand kwam. De man liep wat krassen en sneetjes in zijn gelaat op.

BESTUURDER ONDER INVLOED RAAKT GEWOND BIJ ONGEVAL

Mill Een 22-jarige automobilist uit Gemert is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Bosweg in Mill. De man bleek onder invloed van alcohol gereden te hebben. Hij reed in de richting van Uden toen hij ter hoogte van de Antillenweg van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Hij is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, waar een bloedproef moet uitwijzen of de man te veel gedronken had.