Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 27 juli 2004

Op dinsdag 27 juli 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verzoek vrijstelling bestemmingsplan pand Wormerhoek 12 Het college heeft besloten in principe vrijstelling te verlenen van bestemmingplan Oostgaarde 1999 om detailhandelsactiviteiten in de Kringloopwinkel aan de Wormerhoek 12 mogelijk te maken. De vrijstelling zou moeten gelden voor een periode tot aan de sloop van het pand met een maximum van twee jaar.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling].

Verslag uitvoering Abw, IOAW, IOAZ 2003
Het college heeft het verslag over de uitvoering van de Abw, IOAW en de IOAZ 2003 vastgesteld en de bijbehorende bestuursverklaring ondertekend. Uit het verslag blijkt dat zich in 2003 geen tekortkomingen hebben voorgedaan op het gebied van tijdigheid en/of onvolkomenheid van de kwaliteitsonderzoeken, die voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reden zouden kunnen zijn een boete op te leggen.
[Procedurevoorstel: ten kennis brengen van de commissie Dienstverlening]

Vrijstelling van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 Het college heeft besloten vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 aan Brugman Keukens en Badkamers B.V. voor de ingebruikname van 2.100 m2 bvo voor de verkoop van keukens en 1.400 m2 bvo van badkamers aan de hoofdweg 46. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling].

Vergunningaanvraag voor het houden van de kermis op het evenemententerrein Lijstersingel
De Stichting Cultuur en Evenementen Capelle vroeg een vergunning aan voor het houden van de kermis op het evenemententerrein achter het gemeentehuis aan de Lijstersingel van dinsdag 24 augustus tot en met zondag 29 augustus 2004. Het college verleende haar toestemming.

Voorschot Opgaarden 2004
Het college heeft besloten om - bij wijze van uitzondering op het beleid om alleen subsidiegelden over te maken aan rechtspersonen - akkoord te gaan met betaling van 10.000,- aan de werkgroep Opgaarden om het betalingsverkeer correct, tijdig en soepel te laten verlopen.

Verlenen vrijstelling van het bestemmingsplan Capelle West 1997 ten behoeve van het realiseren van maximaal tien parkeerplaatsen aan de Van Kinsbergenstraat
Het voornemen van het college om maximaal tien parkeerplaatsen aan de Van Kinsbergenstraat te realiseren heeft gedurende vier weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen. Het college heeft de voorzitter van de commissie stedelijke ontwikkeling verzocht om het principebesluit voor advies te plaatsen op de agenda van de commissie. Als het advies van de commissie positief adviseert besluit het college vrijstelling te verlenen.

Nieuwjaarsreceptie 2005
Het college heeft besloten om de nieuwjaarsreceptie 2005, in verband met de verwachte grote belangstelling, in het Isala Theater te houden. De receptie is op dinsdag 4 januari 2005.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer
Het college heeft ingestemd met een aantal adviezen van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer. Onder andere is besloten tot verplaatsing van de voetgangersoversteekplaats Meeuwensingel/Rembrandtsingel ter hoogte van de Weteringstraat in oostelijke richting. Dit gebeurt ter vergroting van de verkeersveiligheid.

Aanvraag Europese ESF-subsidie
Het college heeft kennis genomen van het project Voorwerk 18+. Het project moet voorkomen dat jongeren tussen 18 en 23 jaar in een uitkeringssituatie komen en ervoor zorgen dat uitkeringsgerechtigden uit deze leeftijdsgroep zo snel mogelijk uitstromen naar werk. Het college gaat akkoord om het project samen met het Albeda College, SMSjobs en de C3group uit te voeren en een aanvraag in te dienen voor subsidie van ESF-gelden. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening].

De Blinkert BV, cassatieberoep en bodemprocedure Het college heeft besloten om geen cassatieberoep in te stellen tegen het arrest van t Hof s-Gravenhage van 27 mei 2004 inzake gemeente Capelle aan den IJssel tegen Exploitatiemaatschappij De Blinkert. Het betreft het terugbetalen van de geldlening die in 1984 is verstrekt.

---