Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 27-07-2004

Rijden onder invloed
HOOGHALEN Een 50-jarige inwoonster van de gemeente Beilen werd vanmorgen aangehouden omdat ze onder invloed verkeerde. De vrouw reed in haar auto over de Middendorp toen ze gecontroleerd werd. Ze blies 860 ugl. waarna haar rijbewijs werd ingevorderd. Ze mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Vrachtwagen chauffeur overvallen
ZUIDWOLDE Vannacht is een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Burgwerd overvallen. De man die buiten zijn truck met oplegger aan de A28 ter hoogte van tankstation Panjerd stond te plassen, voelde plotseling dat iemand iets hards tegen zijn rug duwde en hem dwong de cabine binnen te gaan. De man werd daarna vermoedelijk bedwelmd en kwam vanmorgen pas weer bij kennis. Uit zijn truck werden 2 mobiele telefoons, een laptop en geld weggenomen. De politie onderzoekt deze overval.

Winkeldief op heterdaad betrapt
ASSEN Beveiligingspersoneel betrapte vanmiddag een 35-jarige winkeldief uit Groningen op heterdaad tijdens het stelen van een batterijoplader bij een winkel aan het Koopmansplein. Tijdens het onopvallend volgen van de man zagen ze de man bij een andere winkel aan dezelfde straat een portable radio wegnemen. De man werd door het beveiligingspersoneel staande gehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende tevens bij de eerste winkel s morgens ook al een diefstal van twee pakken papier te hebben gepleegd.

Zoon aangehouden in verband met mishandeling vader DALEN Een 20-jarige jongeman uit Dalen is vanmiddag door de politie aangehouden terzake mishandeling van zijn 51-jarige vader. In de ouderlijke woning mishandelde de jongen zijn vader en vernielde diverse goederen in de woning. De jongeman werd ingesloten en de vader deed aangifte van mishandeling en vernieling.

Aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Vanmiddag vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen 2 autos op de kruising van de Schutstraat-Van Limburg Stirumstraat-Zuiderweg. Een 26-jarige automobiliste uit Hoogeveen, die over de Schutstraat reed komende uit de richting van Het Haagje, boste op een voor haar rijdende en remmende auto. Deze werd bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Hoogeveen. Haar 13-jarig inzittende dochtertje raakte hierbij gewond aan haar nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707

info@politie-drenthe.nl