TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG verwerft contract voor het beheer van een overslagcentrum voor voertuigen in de VS

27 juli 2004 - De post, express en logistieke onderneming TPG N.V. heeft via TNT Logistics North America een contract verworven voor het beheer van een landelijk overslagcentrum in Kansas City (Verenigde Staten) voor de afhandeling van nieuwe personenautos, vrachtwagens en andere voertuigen voor het vervoer van personen.

In dit centrum, het grootste in zijn soort in de Verenigde Staten, worden nieuwe voertuigen van meer dan 20 productievestigingen van Ford Motor Company in de Verenigde Staten en Canada aangevoerd. "Dit overslagcentrum fungeert in essentie als een gigantische cross-dock (een soort opslagterrein) waar treinstellen met autos arriveren en opnieuw worden samengesteld en naar de juiste bestemming gestuurd", aldus Todd Pye, manager business development voor de sector spoorvervoer van TNT Logistics North America. "Het doel is treinen samen te stellen en te routeren met voertuigen die alle bestemd zijn voor hetzelfde spoorwegknooppunt." TNT zal voertuigen afhandelen en verder transporteren naar circa 50 goederenstations. Van daaruit worden de voertuigen verder vervoerd naar autodealers in diverse regios van het land.

Jaarlijks zullen 165 TNT-medewerkers meer dan 600.000 voertuigen afhandelen. Dit logistieke centrum voor nieuwe voertuigen is weliswaar niet het eerste in zijn soort voor TNT, maar wel het grootste in afmetingen en reikwijdte. "Wij zijn een van de grootste en meest ervaren leveranciers van logistieke diensten voor de automobielindustrie", aldus Jeff Hurley, algemeen directeur van TNT Logistics North America. "Bijna vijftig procent van onze activiteiten richt zich op autofabrikanten, hun toeleveranciers en de after market distributie van onderdelen. TNT verzorgt al een aantal jaren de inkomende logistiek van de productieonderdelen voor de Ford-fabriek in Kansas City, en dit overslagcentrum bouwt voort op deze samenwerking."

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 162.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:07