Dutch Street Power Series nadert ontknoping in Drachten

Heemskerk, 27 juli 2004 - De titelstrijd in de Dutch Street Power Series is met nog twee wedstrijden te gaan in een beslissende fase aangeland. Niemand van de toppers zal dan ook ontbreken als op 20 augustus de dragracers met hun extreem getunede streetlegal bolides terugkeren naar de strip van Vliegveld Drachten. In een gevecht om elke fractie van een seconde zullen de titelkandidaten tijdens de Drachten Street Legal Nights strijden om de punten. Het zal er heet en snel aan toegaan! Spektakel verzekerd! Na 20 augustus komt er nog maar één herkansing, de alles beslissende finales op 10 september, eveneens in Drachten.

De Dutch Street Power Series brengt een grote verscheidenheid aan tot het randje getunede bolides aan de start. Op de officiële dragstrip van Vliegveld Drachten zullen op de ¼ mijl dan ook razendsnelle tijden op de klokken worden gezet. Eén ding hebben al deze opgevoerde, fraai klinkende en veelal fors uitgebouwde bolides echter gemeen: ze moeten streetlegal zijn! Voor slechts EURO 7,50 ben je binnen en voor slechts EURO 5,-- doe je zelf mee! Alleen een APK gekeurde auto en een helm zijn verplicht. De wedstrijden vangen aan om 17.00 uur.

De Dutch Street Power Series heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een volwassen titelstrijd. Dit 'officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen' mag zich verheugen in een grote en nog altijd snel groeiende populariteit bij zowel publiek als deelnemers. Ondanks de slechte weersvooruitzichten trok de wedstrijd in juni meer dan 2.500 bezoekers naar de dragstrip in Drachten! Ook het aantal deelnemers groeit nog altijd snel waarbij steeds fraaiere en snellere 'streetlegals' aan het startlicht verschijnen.

Na het uitstapje op Circuit Park Zandvoort keert de Dutch Street Power Series op 20 augustus dus weer terug naar de dragstrip van Vliegveld Drachten. Op deze ultrasnelle baan zal het kampioenschap op 10 september ook worden afgesloten. Na vijf van de zeven te verrijden wedstrijden is de strijd in alle vier de klassen nog volledig open. Het gevecht om de grote bekers nadert dan ook zijn climax. Veel PK-geweld mag weer worden verwacht van Arnold de Heus met zijn Chevrolet Camaro. De aanvoerder in de A/SL-klasse heeft in Nick Lanting met zijn Toyota Supra en Ful Lievaart een tweetal geduchte concurrenten. In de andere klassen zijn weer de nodige supersnelle Honda's, Subaru's, Mitsubishi's en Volkswagens te bewonderen. In het man tegen man gevecht zijn de verschillen te verwaarlozen en alleen degene die als eerste de finish passeert, gaat door naar de volgende ronde. In Drachten ligt voor de winnaar in iedere klasse een mooie prijzenpot van minimaal honderd euro te wachten.

De Dutch Street Power Series is een initiatief van de Dutch Hot Rod Association (DHRA) en Operation Street Legal (OSL). Met deze wedstrijdserie geeft de DHRA/OSL de beginnende dragracer een uitgelezen kans om op een goedkope, veilige en goed georganiseerde manier zijn hobby te beoefenen. Binnen twee jaar is de serie dan ook uitgegroeid tot het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen.

De Drachten Street Legal Nights worden gehouden op vrijdag 20 augustus en vrijdag 10 september. De wedstrijden vangen op beide dagen aan op 17.00 uur en duren tot 22.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt EURO 7,50 per persoon. Het inschrijfgeld voor rijders bedraagt EURO 5,-- (let op: een helm is verplicht). Parkeren is gratis. Voor verdere informatie kunt u ook terecht op internet: www.oslracing.com en www.dhra.nl.

---- --