Gemeente Schermer


Filmopnamen De Kameleon II in Schermer

De succesvolle film De schippers van de Kameleon krijgt een vervolg. De ondernemende tweelingbroers Hielke en Sietse Klinkhamer komen weer op het witte doek. Het ongerepte Schermer landschap is de makers van de film dermate goed bevallen dat ook deze tweede film deels in deze gemeente wordt opgenomen. Van 27 juli tot 11 augustus vormt de Molendijk in Schermerhorn een decor uit de zestiger jaren waar een aantal scènes wordt opgenomen.

Een groot aantal enthousiaste figuranten voor de film is afkomstig uit de gemeente Schermer. Zelfs burgemeester Schelberg zal een figurantenrol van zijn rekening nemen. Samen met zijn vrouw is hij te zien als echtpaar wandelend met de kinderwagen. Dezelfde figuranten zijn gevraagd een grote scène mee te spelen in Joure, Friesland waar de rest van de film wordt opgenomen.

In Kameleon 2 wil een aannemer een snelweg en een villawijk in het dorp Lenten aanleggen. Dat betekent onder meer de sloop van het huis van Marieke, de vriendin van Sietse en Hielke. De tweeling probeert dat op alle manieren te voorkomen. Jos en Koen van der Donk vertolken weer de rollen van Hielke en Sietse Klinkhamer. Ook de rollen van Gerben, Heit en Mem worden gespeeld door dezelfde acteurs als in deel
1. Een nieuwe naam die op de lijst van acteurs prijkt is die van Chris Zegers.
De film gaat in de zomer van 2005 in première.

---

Stompetoren, 20 juli 2004
Inlichtingen bij: Anita van Ingen (072-5037330)

Voor meer informatie over de film: http://film2.dekameleonfilm.nl