Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 27 juli 2004

Jeroen Bronwasser wint Europese titel verspringen bij mannen 45-50 jaar

Met een nieuw Nederlands record is Tilburgse verspringer Jeroen Bronwasser Europees kampioen geworden bij de Veteranenkampioenschappen in Denemarken. De 45-jarige sportleraar kwam maandag 26 juli in Århus-Randers tot een afstand van 6 meter en 69 centimeter. Daarmee bleef hij zijn concurrentie - de Pool Chmielewski 3 centimeter voor. Voor de Prins Hendrik-atleet is het zijn eerste Europese titel bij de veteranen. In 1981 en 1982 stond Bronwasser aan de Nederlandse top bij de senioren toen hij tweemaal het Nederlands kampioenschap verspringen op zijn naam schreef.
* Clubgenoot Kees van Pelt - ook uit Tilburg - plaatste zijn maandag voor de finale van de 400 meter. De 45-jarige sportinstructeur liep een tijd van 52.50 seconden waarmee hij als derde tijdsnelste in de eindstrijd van woensdag start.
* Diny Klomp plaatste zich op de 400 meter niet voor de finale. In een rechstreekse kwalificatie voor de eindstrijd kwam ze tot een 11e tijd (69.97 seconden) wat niet genoeg was voor plaatsing. Voor haar staat later deze week nog de 800 meter op het programma. EINDE BERICHT

Het EK Veteranen is te volgen op de website: http://www.evacs2004.dk

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht