LB Icon AB

Published: 08:30 27.07.2004 GMT+2 /Source: LB Icon AB - NL /AEX: ICONM /ISIN: SE0000476962

LB Icon neemt Object 1 over om advisering en dienstverlening uit te breiden

Integratie Object 1 vergroot strategisch bereik LB Icon in Groot-Brittannië Londense vestiging LB Icon wil marktleider in Groot-Brittannië worden

STOCKHOLM, Zweden / AMSTERDAM - 27 juli 2004 - LB Icon AB (publ.), ("LB Icon" of "de onderneming"), internationaal actief op het gebied van Internet Consulting en Web Services, heeft Object 1, experts op het gebied van advisering, ontwerp en ontwikkeling van enterprise content management systemen (CMS), toegevoegd aan de lijst van ondernemingen die zullen worden geïntegreerd in zijn snelgroeiende Londense vestiging. Object 1 beschikt over expertise op het gebied van de markt voor content- en kennismanagement voor bedrijven. Het integreren van Object 1 in de Britse organisatie verbreedt het strategisch bereik. Object 1 zal verschillende van Europa's meest vooraanstaande ondernemingen blijven assisteren bij alle aspecten van hun overstap naar webtechnologie.

Eerder deze maand heeft LB Icon een bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen van Aspect Internet Holdings Limited (Aspect Group) gevestigd in Londen. De Aspect Group is opgericht in 1995. In de afgelopen twee jaar heeft de onderneming zich omgevormd tot een continu winstgevend web technologiebedrijf en heeft het Proteus, Blue Wave en Nettec Solutions overgenomen.

Roy Abrams, CEO Aspect Group, zei hierover: "Wij zijn blij met de overname van Object 1. De expertise van dit bedrijf op het gebied van de openbare sector en financiële dienstverlening vormt een verbreding en verdieping van onze activiteiten, wat zal bijdragen tot een nog snellere groei op de Britse markt. Met onze sterke set kerncompetenties vormen wij een van de leidende spelers op het gebied van webapplicaties. Onze kennis en ervaring in het oplossen van problemen voor cliënten in een groot aantal verschillende markten blijkt steeds weer een van de belangrijkste factoren bij het binnenhalen en vasthouden van zeer vooraanstaande cliënten."

Richard Evans, CEO van Object 1 voegde hier aan toe: "Object 1 heeft een sterke reputatie opgebouwd als bedrijf dat zijn cliënten de best mogelijke service biedt. Dat zullen we blijven doen. Door deze overeenkomst zullen we hen nog uitgebreider oplossingen en een nog grotere expertise kunnen bieden omdat we op nog meer mensen een beroep kunnen doen."

Over Object 1
Object 1 is een vooraanstaande, onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van advisering, ontwerp en ontwikkeling voor cliënten die efficiënte en kosteneffectieve oplossingen zoeken op het gebied van enterprise content management, informatie- en kennismanagement. De unieke benadering van de onderneming heeft zich bewezen doordat deze is toegepast in meer dan 150 implementaties over de gehele wereld, in onder meer de publieke sector, financiële dienstverlening, media/uitgeverijen en non-profitorganisaties. Ondernemingen kunnen hiermee met succes een informatiemanagementbeleid doorvoeren, een keuze maken voor de juiste technologie en daar zakelijk en operationeel de vruchten van plukken. Cliënten van Object 1 zijn onder meer: Dresdner Kleinwort Wasserstein, Nomura International, het Department for Skills and Education (DfES), The Food Standards Agency, de NAVO en Oxford University Press.

Over LB Icon
IconMedialab en Lost Boys fuseerden in januari 2002. Daardoor ontstond een van de leidende ondernemingen op het gebied van Internet Consulting en Web Services. De Onderneming biedt gebruikersgerichte oplossingen met innovatieve technologieën voor alle digitale kanalen, met een wereldwijde reikwijdte en lokale expertise. De Onderneming heeft oplossingen ontwikkeld voor een breed scala van multinationals en heeft kantoren in Amsterdam, Berlijn, Brugge, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, München, New York, San Francisco, St. Louis, Stockholm, Washington en Zürich. Aandelen van LB Icon worden verhandeld op de Stockholm Stock Exchange O-List ATTRACT 40, en op het Euro.NM segment van Euronext Amsterdam (symbool: ICON) In 2003 bedroeg de netto omzet van de onderneming K SEK 481,569 (EUR 53 miljoen). Per einde boekjaar waren er 559 medewerkers bij de onderneming actief. Op 4 juni 2004 werd de naam van de onderneming veranderd van IconMedialab International naar LB Icon (reg. nr. 556284-0917).