Politie Friesland

Politieberichten van 26/07 13.00 uur tm 27/07 07.00 uur

Fryslân 27-07-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur bellen met bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Drachten: verdachten aangehouden
Dinsdag zijn om 01.30 uur twee mannen aangehouden terzake inbraak en openlijke geweldpleging. Een 36-jarige inwoner van Drachten en een 31- jarige inwoner van Noordwolde werden op de Nachtegaalstraat ter hoogte van het parkeerterrein Eibersbek aangehouden. De verdachten hadden op de Zuidkade een verkeersbord omver getrokken. Daarnaast was met een stoeptegel een raam van een café en een raam van een kantoorpand vernield. Uit het kantoor werd een computer en een printer weggenomen. De politie kon de verdachten aanhouden na een melding door getuigen. Beide verdachten zijn naar het bureau gebracht. Na de voorgeleiding zijn ze verhoord en ingesloten. Een 49-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Sneek: benzinedieven aangehouden
Op dinsdag 20 juni 2004 werd na een onderzoek een tweetal 18-jarige inwoners van Harlingen aangehouden voor benzinediefstallen. Vanaf begin juni werd Sneek geconfronteerd met benzinediefstallen uit personenautos. De diefstallen werden meestal gepleegd uit personenautos die op parkeerterreinen stonden in Makkum, Stavoren en Harlingen. In totaal zijn vierentwintig aangiftes binnen gekomen bij de politie. De werkwijze van de beide verdachten was door met een boormachine een gat in de tank te boren, waarna de uitstromende benzine werd opgevangen en meegenomen jerrycans. De diefstallen vonden s nachts plaats. De schade aan de autos was steeds aanzienlijk, omdat naast de ontvreemde benzine ook de tank met tankdop was vernield. Beide verdachten hebben een volledige bekentenis afgelegd en zijn inmiddels weer vrij. De benzine was voor eigen gebruik. In een garagebox van een van de beide verdachten werd een voorraad van 500 liter benzine aangetroffen. Deze voorraad is in beslag genomen.

Leeuwarden: inbraak
Tussen zondag 20.15 uur en maandag 08.30 uur werd ingebroken in een brugwachtershuisje bij de Verlaatsbrug. Er werd geld weggenomen. Men kwam de ruimte binnen door een deur te forceren. Een werd aangifte gedaan door een 43-jarige Leeuwarder.

Drachten: aanrijding met gewonden
Maandag raakten om 15.30 uur een moeder met kind gewond tijdens een aanrijding aan de Noorderdwarsvaart. De vrouw, een 19-jarige inwoonster van Drachten, liep een beenfractuur op en haar 1-jarige dochtertje liep enkele schaafplekken op. Beide slachtoffers werden per ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht. De aanrijding ontstond toen een 69-jarige automobilist uit Drachten in noordelijke richting op de Noorderdwarsvaart reed. Deze bestuurder verleende geen voorrang aan de vrouw die te voet was. Ze kwam, wandelend met een kinderwagen, vanaf de Middelwijk. Om de Noorderdwarsvaart over te steken maakte ze gebruik van de voetgangersoversteekplaats. Een aanrijding was het gevolg. De auto liep ruit- en deukschade op.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Midsland (T): Midslander Hoofdweg, dinsdag 02.45 uur, 23-jarige inwoner van de gemeente Terschelling, 265 ug/l, 1 uur rijverbod, bromfietser.

Leeuwarden: Tjerk Hiddesstraat, dinsdag 00.25 uur, 38-jarige Leeuwarder, 410 ug/l, rijverbod 3 uur, automobilist. De bestuurder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal voor opgemaakt.

Sneek: vervolg inbraak woning
Aanvulling op bericht 25/7 (13.00 uur) t/m 26/7 (07.00 uur). Gisteren is een groot buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de woning aan de Eeltje Halbertsmastraat. Daarnaast worden eventuele getuigen verzocht om zich bij politie Fryslân te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarder: aanrijding met gewonde
Maandag raakte om 18.40 uur een 37-jarige Leeuwarder gewond tijdens een eenzijdige aanrijding aan de Snekertrekweg. Het slachtoffer werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis MCL-Zuid in Leeuwarden gebracht. Het slachtoffer bestuurder een personenauto kwam uit de richting van de Marshallweg. Waarschijnlijk is hij ter hoogte van de parkeergarage aan de Oude Veemarkt onwel geworden. Hierdoor reed hij tegen de muur van de garage. De voorzijde van de auto raakte ernstig beschadigd. Een bergingsbedrijf voerde de auto af.