3 e persbericht van dinsdag 27 juli 2004

Eindhoven 27-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden voor dealen drugs

Een 16-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Markt. Agenten hadden gezien dat hij daar bezig was met een drugsdeal. Toen ze hem aanhielden, had hij acht bolletjes cocaïne bij zich. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De andere man is weggelopen.

Valkenswaard: Verdachte drugshandel aangehouden

In zijn woning aan de Bosstraat is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een 24-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in drugs handelt. In de woning vond de politie ongeveer 50 gram cocaïne. Toen agenten de woning betraden, werd een zak met nog eens ongeveer 125 gram cocaïne naar buiten gegooid. Die belandde bijna op het hoofd van een medewerker van het Openbaar Ministerie die bij de actie aanwezig was. In de woning vond de politie verder ook nog ongeveer vijfduizend euro contant geld, enkele van diefstal afkomstige legitimatiebewijzen en een vuistvuurwapen. Aan de actie in Valkenswaard werkten tien agenten mee, onder wie medewerkers van de UVC van de Eindhovense politie-afdelingen. De 24-jarige man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Sterksel: Duo aangehouden na inbraak

Na een inbraak in een woning aan de Pastoor P. Thijssenlaan zijn dinsdagmiddag rond 16.50 uur een man en een vrouw uit Veldhoven aangehouden. Een getuige had gezien dat het tweetal in de woning had ingebroken en belde de politie. Agenten zagen het duo vervolgens op de Sterkselseweg in Heeze op een snorfiets rijden en hielden ze aan. De 30-jarige man en de 18-jarige vrouw zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de inbraak werden sieraden weggehaald. De verdachten hadden sieraden en geld bij zich. Er wordt nog onderzocht of die spullen van de inbraak afkomstig waren.

Hooge Mierde: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Sint Cornelisstraat is een geldbedrag van vijf euro weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De achterdeur van het huis is opengebroken, waarna de woning is doorzocht. Uiteindelijk is alleen het geld meegenomen.

Mierlo: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Industrieweg zijn dinsdag tussen 16.50 en 19.15 uur 70 overtredingen geconstateerd. Er werden 1587 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u waar 50 km/u is toegestaan.