Gemeente Best

27-07-2004
Uitbreiding blauwe zone centrum

Uitbreiding blauwe zone centrum
In 2003 is het voornemen tot het uitbreiden van de blauwe zone in het centrum van Best bekendgemaakt. Naar aanleiding hiervan zijn diverse reacties binnengekomen. Vervolgens heeft de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling in het najaar van 2003 aangegeven dat in 2004 een systeem van betaald parkeren ingevoerd moest worden. Op basis van een onderzoek naar de invoering van dit systeem heeft de gemeenteraad besloten niet vooralsnog over te gaan tot het invoeren van betaald parkeren. Wel werd nadrukkelijk aangegeven dat de uitbreiding van de blauwe zone gerealiseerd moet worden.
Het oorspronkelijke voorstel uit 2003 is op grond van de reacties van en de besprekingen in het college van burgemeester en wethouders en de raadscommissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu de afgelopen maanden heroverwogen. Er is besloten om de blauwe zone uit te breiden met de volgende parkeerplaatsen:
* de parkeerplaatsen op de grote parkeerplaats aan de zuidzijde van de Boterhoek waar nu nog geen blauwe zone van toepassing is;
* de parkeerplaatsen ten noorden van het gemeentehuis;
* één blok parkeervakken nabij de ingang van de Edah.

Zie ook de grafische weergave (PDF).

Indien u belanghebbende bent en het niet eens bent met deze beslissing, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken ná de dag van deze publicatie (27 juli 2004). Het bezwaarschrift dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders. Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan bij de voorzieningerechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, te 's-Hertogenbosch een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Het verkeersbesluit ligt 6 weken (tot en met 6 september 2004) ter inzage op de afdeling Algemene Zaken. Hier kunt u terecht tijdens de normale openingtijden van het gemeentehuis.* Indien u vragen heeft kunt u zich wenden tot de heer H. Baudoin, tel. 360256 of de heer J. van Lindert tel. 360351. De daadwerkelijke realisatie van de extra bluawe zones vindt plaats in augustus / september 2004.