Ingezonden persbericht


Vanco loodst containerreus P&O Nedlloyd binnen

AMSTERDAM/DIEGEM - Vanco, aanbieder van virtuele netwerken, is door P&O Nedlloyd gevraagd een Wide Area Network (WAN) te ontwerpen, implementeren en beheren. Via dit WAN worden de 22 vestigingen van P&O Nedlloyd in 21 landen met elkaar verbonden. P&O Nedlloyd is één van de grootste containerrederijen ter wereld. Met het contract is een bedrag van 1,1 miljoen dollar gemoeid

Onderdeel van de opdracht is beheer van meer dan 20 aanbieders van infrastructuur in landen als Ghana, Senegal, de Seychellen, Réunion en Jamaica. Alle 22 vestigingen zullen worden aangesloten op het centrale datacentrum van P&O Nedlloyd in Londen. De rederij gaat ook gebruik maken van O-zone, Vanco's portal voor online monitoring van netwerk- en applicatieperformance.

In een reactie laat Mark Bülle, P&O Nedlloyd-Infrastructure and Messaging Manager, weten: "Met het nieuwe WAN kunnen we onze processen wereldwijd volledig implementeren en een gedisciplineerde uitvoering afdwingen. Hierdoor worden de mogelijkheden voor interne controle en voor customer services uitgebreid. We stellen hoge eisen aan leveranciers: geografische dekking, prijs-prestatieverhouding en de ondersteuning van essentiële applicaties. We zijn ervan overtuigd dat Vanco in staat zal zijn aan onze hoge eisen te voldoen."

"Ons wereldomspannend netwerk is reden voor ons succes. Wij kunnen immers ieder netwerkonderdeel zo inzetten en beheren dat het voldoet aan de lokale, regionale of internationale eisen van elke klant, hoe divers of complex zijn eisen ook zijn. We zien dan ook een behoorlijke groei van onze activiteiten in de Benelux", aldus Frederick de Sloover, countrymanager Benelux.

Over P&O Nedlloyd
P&O Nedlloyd is een van de grootste verschepers van containers ter wereld. In aansluiting op haar kernactiviteit verzorgt de onderneming ook een aantal logistieke diensten met toegevoegde waarde, van betrekkelijk eenvoudig vrachtbeheer tot geavanceerd supply chain management. Het bedrijf is volledig eigendom van Koninklijke P&O Nedlloyd NV, waarvan de aandelen zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Amsterdam, Euronext. P&O Nedlloyd is in grootte de vierde containerrederij ter wereld en heeft 154 moderne containerschepen in de vaart met een totale capaciteit van 416.732 TEU's (Twenty Feet Equivalent Units). De schepen doen 229 havens aan in 94 landen en worden ondersteund door meer dan 400 kantoren in 156 landen.

Over Vanco
Vanco (FTSE: VAN) is in 1988 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van virtuele netwerken. Het bedrijf verzorgt in meer dan 230 landen en regio's strategische netwerkoplossingen voor bedrijven als Avis Europe, Virgin Retail, Ford Motor Company, Pilkington, RMC Group en Smith & Nephew. Met Vanco krijgen klanten toegang tot het grootste wereldomspannende virtuele netwerk van één enkele aanbieder. Het bedrijf biedt onvergelijkbare flexibiliteit om zo de oplossing te kunnen aanpassen aan veranderende markten en zakelijke keuzes van de klant. Vanco wordt mede hierdoor internationaal beschouwd als financiële succesfactor. Dit laatste heeft ook te maken met de uitstekende zorg voor klanten. Vanco investeert hierin namelijk aanzienlijk. Dit heeft zijn weerslag gehad in de vele prijzen die het bedrijf won, na onafhankelijk marktonderzoek, en zeer tevreden klanten.

Meer informatie
Andy Brown, Vanco
Tel : +44 (0) 20 8636 1721
E-mail: andy.brown@vanco.co.uk
Website: http://www.vanco.nl

Stefan de Krijger, Brodeur Worldwide
Tel : +31 (0) 20 346 2000
Email: sdekrijger@nl.brodeur.com