Ingezonden persbericht


KITT, Knightrider's pratende auto te koop op eBay

Amsterdam, 27 juli 2004 - KITT, de wereldberoemde pratende auto uit de serie Knightrider is te koop op online handelsplaats eBay. Via de Amerikaanse site www.eBay.com kan er geboden worden op deze unieke Pontiac waarmee David Hasselhof menig avontuur heeft beleefd. De hoogste bieder ontvangt bij de aankoop een certificaat van echtheid.

De auto is gebruikt tijdens het tweede seizoen van de populaire actieserie, waarin Michael Knight (David Hasselhof) samen met KITT ten strijde trok tegen misdaad en onrecht. Het unieke van de sportwagen was niet alleen dat hij kon praten, maar ook een eigen persoonlijkheid bezat. Na de opnames van Knightrider werd de aangeboden KITT ingezet voor autoshows en demonstraties. Na jaren van trouwe dienst in het commerciële circuit kreeg hij in 2001 een volledige opknapbeurt en wordt nu dus via eBay te koop aangeboden.

Het gaat om een zogeheten eBay live auction. Hierbij wordt het object uiteindelijk op locatie geveild op een vastgesteld tijdstip, namelijk 30 juli aanstaande. Tot deze datum is het mogelijk een bod te plaatsen via de Amerikaanse eBay-website. Doordat alle internationale eBay-sites met elkaar in verbinding staan, kan wereldwijd iedereen participeren in deze speciale veiling. De url is:
.
Het openingsbod bedraagt 40.000 dollar, rond de 32.000 euro.

Over eBay®
Met 105 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 25 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .