Ingezonden persbericht


Persbericht

Tekort aan vaardigheden vertraagt opmars .NET

~ onderzoek Borland toont aan dat ondernemingen behoefte hebben aan nieuwe modelleertools om ontwikkeltalent te stimuleren ~

27 juli 2004 De inzet van .NET bij wereldwijde organisaties van ieder formaat wordt gehinderd door een tekort aan ervaren ontwikkelaars. Dit is de belangrijkste conclusie van een recent onderzoek van Borland onder 145 professionele senior softwareontwikkelaars en -architecten over de hele wereld.

Terwijl alle organisaties die betrokken waren bij het onderzoek aangaven .NET over de hele organisatie in te willen zetten, gaf een ruime meerderheid (76 procent) te kennen dat deze plannen waren gedwarsboomd door een gebrek aan relevante kennis van de nieuwe standaard. Volgens 86 procent van de respondenten zou dit obstakel overwonnen kunnen worden met modelleersoftware, omdat dit de productiviteit zou verbeteren en de time-to-market zou verkorten.

Meer dan 40 procent van de ondervraagden was van mening dat modelleersoftware kan zorgen voor beter beheer van, en de controle over, het .NET-ontwikkelproces. De overige 59 procent zag modelleersoftware als een manier om de risico s die een gebrek aan .NET-kennis met zich meebrengt te verminderen, door het vastleggen van ervaringen zodat deze kunnen worden gebruikt in toekomstige projecten.

Uit het onderzoek bleek verder dat MKB-ers zich zorgen maken over het beheer van de steeds meer verspreid toegepaste en verfijndere .NET-applicaties en processen. Ook zijn ze bezorgd over het gebrek aan .NET-kennis in de markt en de hoge kosten die samenhangen met de inzet van de technologie.

Over de belangrijkste prioriteiten bij de inzet van .NET blijken zowel grote als midden- en kleinbedrijven het eens te zijn, namelijk:
* integratie en interoperabiliteit bij bestaande IT-infrastructuur;
* creatie van een robuuste, toekomstbestendige softwarearchitectuur;
* voorkomen dat code herschreven moet worden, om hergebruik en de creatie van documentatie te bevorderen;
* het bouwen van schaalbare en robuuste server-side bedrijfsapplicaties en het complexe beheer van gedistribueerde software;
* samenwerking en communicatie tussen verschillende teams.

De onderzoeksresultaten impliceren dat .NET slachtoffer is geworden van haar eigen succes, omdat de vraag naar de technologie veel sneller stijgt dan het aantal gekwalificeerde .NET-specialisten op de markt. Om dit te verhelpen, zoeken veel organisaties naar modelleertools die veel van de handmatige processen van .NET-ontwikkeling wegnemen, zei Paulina Logchies, marketing manager Benelux, Eastern Europe, Middle East, Mediterranean & North Africa bij Borland.

Verder is er ook behoefte aan een ontwikkelplatform dat goed samenwerkt met op Java gebaseerde systemen. Met name back-endsystemen zijn immers nog veelal gebaseerd op Java. De positieve feedback van onze klanten over de hele wereld laat zien dat Borland in staat is aan die eisen te voldoen, aldus Logchies.

Wanneer u interesse heeft in de white paper met de resultaten van het onderzoek, kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS Communicatie (vivianeb@lewispr.com; +31 (0)40 235 46 00).

(461 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, http://www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbor Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com