Ingezonden persbericht


IBM benoemt Logix Nederland tot Value Add Distributor

Focus op partnerwerving, kennisoverdracht en sales- en marketingondersteuning voor IBM Business Partners

Amsterdam, 27 juli 2004 - IBM Software heeft distributeur Logix Nederland benoemd tot Value Add Distributeur (VAD) voor de Nederlandse markt. Deze benoeming volgt op de succesvolle samenwerking met het van oorsprong Franse Logix in diverse andere Europese landen. De verkoop van IBM-technologie zorgt momenteel al voor meer dan 90 procent van de omzet van de distributeur. Als VAD zal Logix IBM Business Partners, waaronder ISV's, met kennis, expertise en een demonstratie- en ontwikkelcentrum ondersteunen bij de ontwikkeling en verkoop van segmentspecifieke oplossingen op basis van het (Express-) portfolio van IBM Software. De Express-oplossingen zijn met name bestemd voor kleine en middelgrote organisaties. Logix is de derde VAD van IBM Software in Nederland. Andere distributeurs met deze status zijn ETC Pluz en Copaco.

De status van Value Add Distributeur is verleend omdat Logix voldoet aan de eisen op het gebied van kennis, expertise en klant- en Business Partnerportfolio. Als VAD verkoopt Logix in samenwerking met IBM Business Partners oplossingen in bestaande en nieuwe afzetmarkten. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de middleware van IBM. Daarnaast kunnen IBM Business Partners bij de distributeur terecht om kennis op te doen op zowel technisch vlak als op het gebied van sales. Hiertoe heeft Logix onder andere een demonstratie/ontwikkelcentrum opgezet en medewerkers met specifieke kennisgebieden geselecteerd en getraind. Verder heeft Logix de beschikking over een eindgebruikerdatabase. Deze kan de basis vormen voor het verlenen van verkoopondersteuning en -begeleiding aan IBM Business Partners. In samenwerking met de Business Partners kunnen bijvoorbeeld sales-trajecten worden geïnitieerd om vervolgens verkoopmogelijkheden te optimaliseren.

"De VAD-status van IBM Software stelt ons in staat een groot marktgebied en uiteenlopende segmenten te bereiken", zegt Edward Wijnen, Country Manager Logix Nederland. "We bieden met deze status concrete toegevoegde waarde aan IBM Business Partners. Dit vanuit ons value add-bedrijfsmodel en op basis van de krachtige Express-producten van IBM Software voor het MKB. Door de nauwe samenwerking met IBM en de IBM Business Partners zijn we in een vroegtijdig stadium betrokken bij verkooptrajecten. Hierdoor kunnen we Business Partners ondersteunen bij het vermarkten van hun IBM softwareoplossingen. Bovendien biedt dit brede mogelijkheden voor het aanbieden van aanvullende IBM-producten en -services."

Yung Ong, directeur Business Partner-organisatie van IBM Nederland: "De strategie met betrekking tot softwaredistributeurs heeft de afgelopen jaren een transitie ondergaan van volume naar toegevoegde waarde. De benoeming van Logix past naadloos binnen deze strategie. Deze distributeur heeft bewezen te beschikken over de kennis en expertise om Business Partners te ondersteunen bij de ontwikkeling en verkoop van oplossingen voor doelsegmenten."

Over Logix
LOGIX is een toonaangevende leverancier van
e-business-infrastructuuroplossingen voor professionals in de markt van informatie technologie (IT). LOGIX ondersteunt haar partners gedurende de gehele sales-cycle (pre-sales support, sales en marketing ondersteuning en after-sales support) door het leveren van kennis en toegevoegde waarde, uniek in de markt, op een totaaloplossing die wordt aangeboden samen met een aantal marktleiders. Deze strategie werd ontwikkeld voor enkele specifieke markten, waaronder beveiliging en netwerken, opslagomgevingen, serveromgevingen, e-business en Business Intelligence.

Over IBM
Als 's werelds grootste en meest innovatieve ICT bedrijf biedt IBM oplossingen aan ondernemingen om innovatie, efficiency en effectiviteit te realiseren. IBM's on demand strategie richt zich op integratie van alle bedrijfsprocessen met toeleveranciers, klanten en partners waardoor adequaat kan worden geanticipeerd op ontwikkelingen in de markt. Samen met haar Business Partners biedt IBM geïntegreerde, flexibele oplossingen; zakelijk advies, hosten van infrastructuur, technologie-ontwerp, trainingen en een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten.