QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM kondigt resultaten aan voor derde kwartaal van 2004 (2)

QUALCOMM INCORPORATED (2)

QUALCOMM Technology Licensing (QTL) Heeft aangekondigd dat vergunninghouders wereldwijd meewerken aan de groeiende 3G CDMA markt:

-- Twee-en-veertig vergunninghouders gaven kennis van de verkoop van CDMA2000 1X producten en 11 vergunninghouders vermeldden de verkoop van WCDMA (UMTS) producten in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004.

-- Twaalf vergunninghouders voor infrastructuur gaven kennis van de verkoop van CDMA2000 1X producten en elf vergunninghouders voor infrastructuur vermeldden de verkoop van WCDMA (UMTS) producten in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004.

-- Royalties voor WCDMA (UMTS) bedroegen zon 25 procent van het totaal aantal royalties in het derde kwartaal van belastingjaar 2004.

QUALCOMM Wireless & Internet Group (QWI)
QUALCOMM Internet Services (QIS)

- Hield de BREW(r) 2004 conferentie voor ontwikkelaars in San Diego. Deze conferentie werd door meer dan 1.600 professionals uit alle delen van de wereld bezocht, waaronder BREW-ontwikkelaars, uitgevers, operators, en fabrikanten van handsets. Op dit moment worden BREW services door 32 draadloze operators aangeboden in 22 landen en wereldwijd vinden er meer dan 140 miljoen downloads plaats van toepassingen die gebaseerd zijn op BREW.

- Het Indiase Tata Teleservices kondigde de voltooiing aan van zijn gebruikname van draadloze services met BREW en werd de eerste operator ter wereld die QUALCOMMs BREWchat(r) push-to-chat services aanbood.

- Kondigde aan dat Yahoo!(r) Mobile zich bij het groeiend aantal BREW-uitgevers heeft gevoegd. Als BREW-uitgever is Yahoo! Mobile van plan om aan miljoenen abonnees draadloze versies van haar producten aan te bieden, zoals Yahoo! Messenger for Mobile.
- Introduceerde verbeteringen voor de BREW-oplossing, waaronder:
--Nieuwe mogelijkheden om korting te geven waardoor draadloze operators BREW-toepassingen verder kunnen monetiseren. Dit wordt gerealiseerd door consumenten extra aankoopmogelijkheden te bieden binnen de inhoudelijke context en toepassingen van hun BREW-apparaten.

-- De zojuist uitgekomen BREW 3.1 consumentensoftware en BREW UI Toolkit. Deze heeft onder andere verbeteringen en nieuwe tools die het aanmaken van een volledig aangepaste gebruikers-interface (UI) moeten vereenvoudigen. De toolkit kan voor diverse apparaten gebruikt worden.

QUALCOMM Wireless Business Solutions(r) (QWBS)


- Leverde in het derde kwartaal van belastingjaar 2004 zon 12.400 OmniTRACS(r) units en aanverwante producten, tegenover zon 8.400 in het derde kwartaal van belastingjaar 2003 en 11.200 in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004. Hierdoor bedraagt het totaal aantal geleverde OmniTRACS en aanverwante producten wereldwijd meer dan 523.000 stuks.

- Kondigde de beschikbaarheid aan van QTRACS(r) Web, een nieuwe web-interface voor het EutelTRACS(tm) mobile communicatie en plaatsbepalingssyteem. Dit systeem staat in verbinding met een satelliet en biedt real-time messaging en plaatsbepaling aan Europese vrachtvervoerders en hun centrales.

Teleconferentie QUALCOMMs teleconferentie over het derde kwartaal van belastingjaar 2004 zal op 12 juli rechtstreeks worden uitgezonden. De uitzending begint om halfzes s morgens en is te volgen via de webpagina van het Bedrijf op www.qualcomm.com. Tijdens deze teleconferentie kunnen mogelijk financiële toekomstvoorspellingen gedaan. Bovendien zal een discussie worden gehouden over financiële regelingen die niet aan GAAP voldoen en er wordt uitgelegd hoe die term wordt gedefinieerd in Regulation G. Op de website van QUALCOMM, www.qualcomm.com zal direct voor aanvang van de conferentie informatie worden geplaatst over de meest direct vergelijkbare financiële maatregelen die in overeenstemming zijn met GAAP. Ook zal informatie te vinden zijn over samenvoeging van de financiële regelingen die niet met GAAP overeenkomen en de financiële resultaten van QUALCOMM die wel met GAAP overeen komen. Een opgenomen herhaling (alleen audio) zal beschikbaar zijn via telefoon vanaf 21 juli om halfacht s ochtends. De uitzending zal tot en met 26 juli worden herhaald. Geïnteresseerden in de VS kunnen de uitzending horen via 1(800) 633-8284 en degenen die zich buiten de VS bevinden kunnen de uitzenden beluisteren via Int + 1 (402) 977-910. Amerikaanse en buitenlandse bellers dienen gebruik te maken van reserveringsnummer 21199227. Een herhaling van de uitzending (alleen audio) zal tevens tot twee weken na de uitzending beschikbaar zijn op de website van QUALCOMM, www.qualcomm.com.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is marktleider in de ontwikkeling en levering van innovatieve digitale draadloze communicatieproducten en services die gebaseerd zijn op QUALCOMMs digitale CDMA-technologie. QUALCOMMs hoofdkantoor bevindt zich in San Diego (California) en het Bedrijf is opgenomen in de S&P 500 Index en de Fortune 500(r) van 2003. De aandelen van QUALCOMM worden op de NASDAQ-beurs verhandeld onder ticker-symbool QCOM.

Opmerking met betrekking tot het gebruik van financiële regelingen die niet in overeenstemming zijn met GAAP

In de overzichten van de financiële resultaten van het Bedrijf zin gegevens te zien van QUALCOMM als geheel en QUALCOMM zonder het segment QUALCOMM Strategic Initiatives (QSI). Dit is gedaan om het bestuur, de investeerders en analisten in staat te stellen de lopende kernactiviteiten te beter evalueren, inclusief QUALCOMM CDMA Technologies (QCT), QUALCOMM Technology Licensing (QTL) en QUALCOMM Wireless & Internet (QWI). De resultaten van GSI zijn afhankelijk van strategische investeringen en hiervoor heeft het Bedrijf diverse exit strategies met diverse looptijden. Het bestuur is van mening dat de informatie zonder opname van QSI een betere afspiegeling is van de activiteiten en liquiditeit van het Bedrijf. De waardeschommelingen van de investeringen zijn namelijk niet gekoppeld aan de operationele prestaties van het Bedrijf.

QUALCOMM presenteert informatie over de kasstroom zonder opname van QSI, maar inclusief verhandelbare effecten. Het bestuur gebruikt dit overzicht (dat niet volgens GAAP is genoteerd) om de toe- en afnamen te analyseren van bepaalde liquide middelen die bestaan uit liquide middelen en verhandelbareeffecten. Het bestuur beschouwt bepaalde verhandelbare effecten als liquide middelen die gebruikt kunnen worden voor de financiering van bepaalde activiteiten die voortkomen uit cash management strategieën die erop gericht zijn het rendement te verhogen. Deze middelen voldoen echter niet aan de definitie van cashequivalenten volgens de Financial Accounting Standards, zoals aangegeven in standaard 95 Statement of Cash Flows. Daarom mogen ze niet worden opgenomen in de GAAP-overzichten van kasstromen. Omdat de aan GAAP voldoende overzichten van kasstromen een samenvoeging zijn van het begin en het einde van de cash en cashequivalenten, worden de aan- en verkopen van verhandelbare effecten als inkomend en uitgaand weergegeven. Voor de interne analyse van de cashpositie van het Bedrijf beschouwt het bestuur deze transacties niet als inkomend en uitgaand, maar als cash management transacties. Indien nodig kunnen dergelijke investeringen relatief snel afgerond worden wanneer extra cashbronnen nodig zijn. Het Bedrijf is van mening dat het overzicht dat niet aan GAAP voldoet een nuttige graadmeter is van de liquiditeit van het Bedrijf. De financiële informatie zonder QSI dient te worden gezien als een extra, en niet als vervanging van of superieur over de financiële overzichten die wel met GAAP overeenkomen. Daarom zijn in dit overzicht niet alleen de samengevoegde resultaten van QUALCOM als geheel te zien, maar ook de resultaten zonder opname van QSI. Dit geldt ook voor de overzichten van de kasstroom, liquide middelen, en verhandelbare effecten.

Opmerking met betrekking tot toekomstvoorspellende uitspraken

In dit overzicht zijn niet alleen gegevens uit het verleden opgenomen, maar ook toekomstvoorspellende uitspraken. Deze toekomstvoorspellingen zijn onderhevig aan risicos en onzekerheden. De werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk afwijken van de resultaten die in dit persbericht worden geprojecteerd. Dit kan onder andere het gevolg zijn van: risicos die samenhangen met de mate van ontwikkeling, gebruik en commerciële acceptatie van op CDMA gebaseerde netwerken en op CDMA gebaseerde technologieën, inclusief CDMA2000 1X en WCDMA (UMTS), en dit geldt voor zowel VS als andere landen; onze afhankelijkheid van grote klanten en vergunninghouders; schommelingen in de vraag naar op CDMA gebaseerde producten, services en toepassingen; valutaschommelingen; door ons gemaakte of gezochte strategische leningen, investeringen en transacties; afhankelijkheid van derden, zoals fabrikanten en leveranciers; de mogelijkheid om onze efficiency en winstgevendheid te behouden en te verbeteren; ontwikkelingen in huidige en toekomstige wetgeving en andere risicos die zo nu en dan in de bij de SEC gedeponeerde rapporten uitgebreid beschreven staan.

QUALCOMM(tm), Mobile Station Modem(tm), MSM(tm), gpsOne(tm), CSM(tm), MSM6150(tm), MSM6550(tm), MSM6280(tm), MSM7200(tm), MSM7500(tm), MSM7600(tm), CMix(tm), Compact Media Extensions(tm), radioOne(tm), RFR6135(tm), RFR6122(tm), RFT6122(tm), RFR6155(tm), RFT6150(tm), RFR6275(tm), BREW(r), BREWChat(r), QUALCOMM Wireless Business Solutions(r), OmniTRACS(r), QTRACS(r) en EutelTRACS(tm) zijn handelsmerken en/of dienstmerken van QUALCOMM Incorporated. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bill Davidson, Vice President van Investor Relations van QUALCOMM, via int + 1 (858) 658-4813 (tel), int + 1 (858) 651-9393 (fax), of via e-mail op ir@qualcomm.com.

QUALCOMM Incorporated BEKNOPTE GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING DIT SCHEMA

IS EROP GERICHT DUIDELIJKHEID TE VERSCHAFFEN VOOR DE LEZER MET

BETREKKING TOT DE SCHEIDING TUSSEN DE RESULTATEN VAN QUALCOMM ALS

GEHEEL EN DE RESULTATEN VAN QUALCOMM ZONDER QSI

(In duizenden Amerikaanse dollars, behalve de winst per aandeel) (Niet-gecontroleerd)

Drie maanden, eindigend op 27 juni 2004 Exclusief QSI QSI Totaal QUALCOMM Opbrengsten:
Apparatuur en diensten $887.901 $-- $887.901 Vergunningen en royalties 452.625 -- 452.625
1.340.526 -- 1.340.526

Bedrijfskosten:
Kosten van apparatuur en
service opbrengsten 369.189 -- 369.189 Research & development 193.608 -- 193.608 Verkoop, algemeen en
administratief 158.968 2.831 161.799 Afschrijving van andere
acquisitiegerelateerde
vaste activa 407 -- 407 Overig (1.119) (5.225) (6.344) Totale operationele kosten 721.053 (2.394) 718.659

Bedrijfsresultaat 619.473 2.394 621.867

Investeringsresultaat, (verlies) 52.749(a) (6.563)(c) 46.186 Resultaat voor inkomstenbel. 672.222 (4.169) 668.053 Inkomstenbel. (last)
baten (189.465)(b) 7.836 (181.629)(b) Nettoresultaat $482.757 $3.667 $486.424

Nettowinst per gewoon aandeel:
Verwaterd $0,57(d) $0,00(d) $0,58(d)

Aandelen gebruikt bij de berekening
per aandeel:
Verwaterd 841.118 841.118 841.118

a. Inclusief $38 miljoen aan interestbaten uit liquide middelen en verhandelbare effecten. Deze zijn niet opgenomen in de strategische investeringsportfolio van het Bedrijf.
b. Het verwachte effectieve belastingtarief voor belastingjaar 2004 voor de lopende activiteiten van QUALCOMM in totaal en QUALCOMM exclusief QSI bedraagt respectievelijk zon 29% en 30%. De 27 procent over in het derde kwartaal van belastingjaar 2004 over de lopende activiteiten voor QUALCOMM in totaal is een afspiegeling van de ongeveer $26 miljoen die gerelateerd is aan de belastingaangifte van 2003 in juni 2004. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door een aanpassing van $14 miljoen op onze voorspelling van de mogelijkheid om kapitaalverliezen te benutten.
c. Inclusief $18 miljoen eigen vermogen in verliezen van onze deelnemingen, gedeeltelijk gecompenseerd door een winst op investeringen van $7 miljoen, $2 miljoen aan interestbaten en $2 miljoen aan winst op derivatives.
d. Het is mogelijk dat het totaal van de winst per aandeel niet gelijk is aan de som van de winst per aandeel als gevolg van afrondingen.

QUALCOMM Incorporated
BEKNOPTE GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING DIT SCHEMA IS EROP

GERICHT DUIDELIJKHEID TE VERSCHAFFEN VOOR DE LEZER MET BETREKKING TOT

DE SCHEIDING TUSSEN DE RESULTATEN VAN QUALCOMM ALS GEHEEL EN DE

RESULTATEN VAN QUALCOMM ZONDER QSI

(In duizenden Amerikaanse dollars, behalve de winst per aandeel) (Niet-gecontroleerd)

Negen maanden, eindigend op 27 juni, 2004

Totaal

Exclusief QSI QSI QUALCOMM Baten:
Apparatuur en services $2.560.345 $88 $2.560.433 Vergunningen en royalties 1.202.315 -- 1.202.315
3.762.660 88 3.762.748

Bedrijfskosten:
Kosten van apparatuur en
services baten 1.074.054 -- 1.074.054 Research & development 512.569 -- 512.569 Verkoop, algemeen en
administratief 410.281 11.799 422.080 Aflossing van andere
acquisitiegerelateerde
vaste activa 4.163 -- 4.163 Overige (1.161) (15.776) (16.937) Totale bedrijfskosten 1.999.906 (3.977) 1.995.929

Bedrijfsresultaat 1.762.754 4.065 1.766.819

Investeringsresultaat
(verlies) 141.438(a) (26.788)(d) 114.650 Resultaat uit
lopende activiteiten
voor inkomstenbelasting 1.904.192 (22.723) 1.881.469 Inkomstenbelasting voordeel (560.287)(c) 17.060 (543.227)(c) Resultaat uit
lopende activiteiten 1.343.905 (5.663) 1.338.242 Verlies uit opgeheven
activiteiten, netto na
inkomstenbelasting (b) -- (11.088) (11.088) Nettoresultaat (verlies) $1.343.905 $(16.751) $1.327.154

Verwaterde winst (verlies) per
gewoon aandeel uit
lopende activiteiten (e) $1,61 $(0,01) $1,60 Verwaterd verlies per gewoon
aandeel uit opgeheven
activiteiten (e) $-- $(0,01) $(0,01) Verwaterd resultaat per
gewoon aandeel (e) $1,61 $(0,02) $1,59

Aandelen gebruikt voor
Berekening per aandeel:
Verwaterd 834.633 834.633 834.633

a. Inclusief $118 miljoen aan interestbaten uit liquide middelen en verhandelbare effecten. Deze zijn niet opgenomen in de strategische investeringsportfolio van het Bedrijf.
b. De bedrijfsresultaten uit Vesper Operating Companies, TowerCo en de SMP-vergunningen, inclusief winsten en verliezen die op de verkooptransacties zijn gerealiseerd vallen
onder de opgeheven activiteiten.
c. Het verwachte effectieve belastingtarief voor belastingjaar 2004 voor de lopende activiteiten van QUALCOMM in totaal en QUALCOMM exclusief QSI bedraagt respectievelijk zon 29% en 30%. d. Inclusief $54 miljoen eigen vermogen in verliezen van onze investeringen en $1 miljoen in andere, niet-tijdelijke verliezen op verhandelbare effecten, gedeeltelijk gecompenseerd door een winst van $14 miljoen aan interestbaten, $12 miljoen aan gerealiseerde winsten uit investeringen en $3 miljoen aan winst op derivatives. e. Het is mogelijk dat het totaal van de winst per aandeel niet gelijk is aan de som van de winst per aandeel als gevolg van afrondingen.

QUALCOMM Incorporated
BEKNOPTE GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING DIT SCHEMA IS

EROP GERICHT DUIDELIJKHEID TE VERSCHAFFEN VOOR DE LEZER MET BETREKKING

TOT DE SCHEIDING TUSSEN DE RESULTATEN VAN QUALCOMM ALS GEHEEL EN DE

RESULTATEN VAN QUALCOMM ZONDER QSI

(In duizenden Amerikaanse dollars, behalve de winst per aandeel) (Niet-gecontroleerd)

Drie maanden. eindigend op 27 juni 2004

Exclusief
Totaal
QSI
QSI QUALCOMM
Opbrengsten voor belasting.
afschrijving, aflossing
en andere aanpassingen(1) $693.178 $6.050 $699.228 Veranderingen in bedrijfskapitaal
en betaalde belastingen (2) (235.049) (1.778)(236.827) Netto cash uit
lopende activiteiten 458.129 4.272 462.40

Kapitaaluitgaven (76.030) -- (76.030) Vrije kasstroom (Netto cash
uit lopende activiteiten
minus kapitaaluitgaven 382.099 4.272 386.371 Netto extra aandelenkapitaal 69.189 -- 69.189 Betaalde dividenden (81.134) -- (81.134) Netto vorderingen 575 -- 575 Netto vorderingen (uitgifte)
van te-innen wissels 37.098 (3.639) 33.459 Overige investeringen (509) (15.900) (16.409) Overige posten (191) 6.498 6.307 Veranderingen in verwachtingswaarde
en overige veranderingen op
verhandelbare effecten (48.883) 10.407 (38.476) Verhandelbare effecten
lopende afrondingsbetalingen 5.654 -- 5.654 Transfer van QSI (3) 21.207 (21.207) -- Transfer naar QSI (4) (20.837) 20.837 --

Netto toename van liquide
middelen verhandelbare
effecten (5) $364.268 $1.268 $365.536

(1) Samenvoeging volgens GAAP:
Netto resultaat $482.757 $3.667 $486.424 Non-cash bijstellingen (a) 220.555 9.866 230.421 Netto gerealiseerde winsten op
verhandelbare effecten en
en overige investeringen (9.979) (7.483) (17.462) Belastingteruggaven (155) -- (155) Resultaten voor belasting,
afschrijving, aflossing
en overige bijstellingen $693.178 $6.050 $699.228 (2) Overzicht volgens GAAP:
Cashvermindering t.g.v.
veranderingen in
bedrijfskapitaal $(235.204)$(1.778) $(236.982) Belastingteruggave 155 -- 155 Verandering bedrijfskapitaal
en betaalde belastingen $(235.049)$(1.778) $(236.827) (3) Cash uit leningen
en verkoop van participatie-
bewijzen.
(4) Financiering van strategische
schuld en investering in EV.
activiteiten van Vesper en
overige QSI bedrijfskosten.
(5) Overzicht volgens GAAP -
kasstroomoverzicht:
Netto-toename van liquide
middelen
(GAAP) $62.226 $-- $62.226

Plus: Netto-opbrengst
van effectenemissie 345.269 (9.137) 336.132 Plus: Net resultaat (verlies)
van verwachtingswaarde
en overige mutaties van
verhandelbare effecten (48.881) 10.405 (38.476)

Plus: Netto toename van
verhandelbare effecten
afhankelijk van settlement
betaling 5.654 -- 5.654 Netto toename in
liquide middelen $364.268 $1.268 $365.536

(a) Zie details volgend op het kasstroomoverzicht van negen maanden.

QUALCOMM Incorporated BEKNOPTE GECONSOLIDEERD OVERZICHT VAN KASSTRROOM EN VERHANDELBARE

EFFECTEN DIT SCHEMA IS EROP GERICHT DUIDELIJKHEID TE VERSCHAFFEN VOOR

DE LEZER MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING TUSSEN DE KASSTROOM VAN

QUALCOMM ALS GEHEEL EN DE RESULTATEN VAN QUALCOMM ZONDER QSI

(In duizenden Amerikaanse dollars, behalve de winst per aandeel) (Niet-gecontroleerd)

Negen maanden, eindigend op 27 juni 2004

Exclusief Totaal

QSI QSI QUALCOMM

Opbrengsten voor belasting.
afschrijving, aflossing
en andere bijstellingen(1) $1.970.759 $21.994 $1.992.753 Veranderingen in bedrijfskapitaal
en betaalde belastingen (2) (286.667) 5.482 (281.185) Netto cash uit
lopende activiteiten 1.684.092 27.476 1.711.568

Kapitaaluitgaven (193.581) (10) (193.591) Vrije kasstroom (Netto cash
uit lopende activiteiten
minus kapitaaluitgaven) 1.490.511 27.466 1.517.977

Netto extra aandelenkapitaal 200.698 -- 200.698 Opbrengsten van basispremies 5.103 -- 5.103 Betaald dividend (193.696) -- (193.696) Netto vorderingen 1.728 193.308 195.036 Netto vorderingen (uitgifte)
van te-innen wissels 37.098 (33.922) 3.176 Overige investeringen (16.567)(29.543) (46.110) Overige posten (2.372)(11.023) (13.395) Veranderingen in verwachtingswaarde
en overige veranderingen op
verhandelbare effecten (36.562) 36.538 (24) Verhandelbare effecten
lopende afrondingsbetalingen (8.859) -- (8.859) Netto cash gebruikt door
opgeheven activiteiten -- (20.257) (20.257) Transfer van QSI (3) 282.881 (282.881) -- Transfer naar QSI (4) (130.791) 130.791 -

Netto toename van
liquide middelen (5) $1.629.172 $10.477 $1.639.649

(1) Samenvoeging volgens GAAP:
Netto resultaat (verlies)
uit lopende activiteiten $1.343.905 $(5.663) $1.338.242 Non-cash bijstellingen (b) 652.856 39.702 692.558 Netto gerealiseerde winsten op
verhandelbare effecten en
en overige investeringen (20.986) (12.045) (33.031) Belastingteruggaven (5.016) -- (5.016) Resultaten voor belasting.
afschrijving, aflossing
en overige aanpassingen $1.970.759 $21.994 $1.992.753 (2) Overzicht volgens GAAP:
cashtoename (vermindering)
t.g.v. veranderingen in
bedrijfskapitaal $(291.683) $5.482 $(286.201) Belastingteruggave 5.016 -- 5.016 Verandering bedrijfskapitaal
en betaalde belastingen $(286.667) $5.482 $(281.185) (3) Cash uit leningen
en verkoop van participatie-
bewijzen.
(4) Financiering van strategische
schuld en investering in EV.
activiteiten van Vesper en
overige QSI bedrijfskosten.
(5) Overzicht volgens GAAP -
kasstroomoverzicht:
Netto-afname van liquide
middelen (GAAP) $(27.872) $(8.478) $(36.350) Plus: Netto-opbrengst
van effectenemissie 1.702.465 (17.583) 1.684.882 Plus: Net resultaat van
verwachtingswaarde en overige
mutaties van verhandelbare
effecten (36.562) 36.538 (24) Plus: Netto toename van
verhandelbare effecten
afhankelijk van settlement
betaling (8.859) -- (8.859) Netto toename in
liquide middelen $1.629.172 $10.477 $1.639.649

27 jul 04 10:35