2e persbericht van dinsdag 27 juli 2004

Eindhoven 27-07-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Politie waarschuwt voor valse irischeques

Politie Brabant Zuid-Oost heeft de afgelopen weken diverse aangiften binnen gekregen met betrekking tot het betalen met valse irischeques, ook wel bekend als VVV-bonnen. Dinsdag werd met vijf irischeques betaald bij een winkel in Veldhoven. Op 21 juli werd in Oirschot bij drie winkels betaald met valse irischeques. In totaal werden in Oirschot die dag twaalf valse irischeques ingewisseld. Op 17 juli werd in een winkel in Gemert betaald met zes valse irischeques en in een winkel in Beek en Donk met acht. De cheques waarmee betaald werd hebben telkens afzonderlijk een waarde van 50 euro. De politie adviseert winkeliers om de cheques goed te controleren en hierbij gebruik te maken van een UV-lamp, zoals ook gebruikelijk is bij het controleren van briefgeld.

Asten: Mountainbike en geld gestolen

Bij een woninginbraak aan de Hofstraat zijn tussen maandag 11.00 uur en dinsdag 8.00 uur een mountainbike en geld weggenomen. De dader kwam binnen door aan de achterkant een raam open te maken.

Bakel: Computer en ontvanger van schotelantenne gestolen

Uit een gebouw op een terrein aan de Grotelseheide zijn tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 9.45 uur een ontvanger van een schotelantenne en een computer gestolen. De dader heeft de omheining van het terrein vernield en vervolgens werd de voordeur van het pand opengebroken.

Reusel: Meisje lastig gevallen

Op de Schepersweijer is maandagavond tussen 21.30 en 22.00 uur een 16-jarig meisje uit Reusel lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje fietste over de eerdergenoemde straat toen ze plotseling in een zandpad een Jeep zag staan. De auto was haar eerder die avond voorbij gereden. Plotseling kwam een man op het meisje aflopen. Hij had zijn broek loshangen en pakte de arm van het meisje beet. Het meisje kon zich losrukken en fietste snel weg. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft blond kort geknipt haar. De man droeg maandagavond een donkerkleurige lange broek en een beige jas. De man reed in een donkerpaarse Jeep met een Belgisch kenteken. Getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de mogelijke dader kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling De Kempen via 0900-8844.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Peperstraat is tussen maandag 15.30 uur en dinsdag 8.30 uur ingebroken. Uit het pand werden een meetinstrument, een zandtriller en een stofzuiger weggenomen. De goederen hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 7.900 euro. De dader kwam binnen door een roldeur open te breken.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Eindhovenseweg zijn dinsdag tussen 8.30 en 9.10 uur 1.734 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 358 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.