BIOHORMA BV


Indianen in de A.Vogel tuinen

Van 28 tot en met 31 juli 2004 is het één groot feest in de A.Vogel tuinen. Tijdens deze zomerfestivaldagen worden werkelijk alle deuren voor de bezoekers geopend. Zo kunnen zij niet alleen een kijkje nemen in de A.Vogel keuken, ze mogen er zelfs volop in meehelpen. En wat dacht u ervan om rond te lopen in een echt authentiek Indianendorp? Het kan allemaal in de A.Vogel tuinen!
8)
Veel te doen en te zien
Er zijn kookdemonstraties en er is een film te bekijken over de productie van de Herbamare-producten. Schilders brengen in de tuinen hun beeld van de natuur over op het doek. Bezoekers kunnen een gezondheidstest doen, kijken hoe A.Vogel geneesmiddelen worden gemaakt en meehelpen met de Echinacea-oogst. Ook kunnen zij deelnemen aan de workshop kruidenazijn maken met verse, zelfgeplukte kruiden. In het inloopspreekuur kan men met vragen op het gebied van natuurgeneeskunde terecht. In het laboratorium is bovendien samen met de apotheker een tinctuur of crème te maken.

Speciaal voor de kinderen
Ook voor de kinderen is er van alles te doen: schminken, grabbelton, een kleurwedstrijd, een workshop bloemenkinderen en springen op een jungle springkussen.

Authentiek indianendorp
Hoogtepunt van de festivaldagen is het, in samenwerking met de Stichting Nanai, opgezette indianendorp met levensgrote tipi's, een wigwam en een authentieke Indiaanse tuin. Alfred Vogel heeft zelf enige tijd bij een indianenstam gewoond en raakte gefascineerd door hun manier van leven en hun kijk op gezondheid. In het indianendorp krijgt u informatie over de verschillen en overeenkomsten van traditionele en moderne geneeskunde. Er is een informatiemarkt met boeken en Indiaans handwerk. De Indianen die aanwezig zijn geven lezingen en kunnen vragen beantwoorden. Daarnaast zijn er verschillende muziek-, dans- en kookdemonstraties en leren bezoekers onder andere het verschil kennen tussen een wigwam en een tipi.

Nederlandse Stichting voor Noord Amerikaanse Indianen Er zijn vele honderden Indiaanse volken/groepen in de VS en Canada. Allemaal met hun eigen taal, cultuur en leefomstandigheden. Enkelen delen mee in de huidige Amerikaanse welvaart. Sommigen voorzien in hun eigen onderhoud door bijvoorbeeld het geven van lezingen en het exploiteren van handwerk. Maar een groot deel leeft nog onder derde wereld omstandigheden. De NANAI, Nederlandse Stichting voor Noord Amerikaanse Indianen is in 1972 opgericht met als belangrijkste doel dit te benadrukken en duidelijk te maken aan de Nederlandse bevolking. Meer informatie over het werk van de stichting Nanai vindt u op de website www.nanai.nl.

Alle activiteiten op een rij:
Informatiemarkt met boekenstands, een imker en ecologische ijsboer Doorlopend kookdemonstraties
Rondleiding door de productieruimten
Informatiefilm productie Herbamare kruidenzout
Gezondheidstesten
Workshop Echinacea oogsten
Workshop natuurazijn maken
Workshop crème/ tinctuur maken in het laboratorium Workshop percussie (djembee)
Inloopspreekuur homeopathisch arts
Live muziek
Kijken bij schilders in de natuur
Indianendorp met Tipi's, wigwam en Amerikaanse Indianen Zang- en dans demonstraties

Speciaal voor de kinderen
Jungle springkussen
Speurtocht
Kleurwedstrijd
Workshop bloemenkinderen
Grabbelton
Schmink
Ballonnenwedstrijd
Kijkje in de plant

A.Vogel tuinen
Industriestraat 15
8081 HH Elburg

Elburg, 2 juli 2004