DESSO DLW SPORTS SYSTEMS

Feyenoord opent seizoen op nieuw stadionveld

Oss, 27 juli 2004

Eredivisieclub Feyenoord start het nieuwe seizoen op een DD GrassMaster-veld in hun stadion. Na de voorstelling van het team voor het nieuwe seizoen tijdens de open dag van 28 juli, traditioneel een hoogtepunt voor de Feyenoord-fans, begint men met de installatie van het DD GrassMaster systeem.

Twee computergestuurde machines injecteren circa 20 miljoen kunstgrasvezels in de grasmat.
Gedurende 2 weken wordt er non-stop geprikt.

Door het drukke wedstrijdschema wordt het stadionveld extra belast, een probleem waar ook andere Europese topclubs mee kampen. Feyenoord speelt op zijn hoofdtrainingsveld al op een DD GrassMaster-veld sinds het seizoen 2003-2004. Op basis van deze positieve ervaringen werd besloten om het stadion met hetzelfde systeem uit te rusten. De Kuip wordt ook ingezet voor evenementen zoals popconcerten. Dankzij de snelle herstelperiode van het DD GrassMaster-veld, dat tijdens concerten beschermd wordt met een speciaal afdeksysteem, kan de Kuip ook concerten organiseren zonder dat de kwaliteit van het veld er onder lijdt.

Desso installeerde dit systeem reeds eerder in de stadions van onder meer Real Madrid, Sporting Club de Portugal (Euro 2004), Liverpool FC, Lokomotiv Moskou en Volos (voetbalstadion Olympische Spelen 2004). Ook de voetbalbonden van Spanje, België, Luxemburg, Denemarken en Noorwegen beschikken over dit type grasveld in hun nationaal stadion of trainingscentrum.

Einde persbericht

Mocht u tijdens de installatie bij Feyenoord opnames willen maken, neemt u dan contact met ons op.

Aan de redactie

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen vierkante meter kunstgras voor onder meer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Oss en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.