BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 27 juli 2004

BNN ZENDT BLUE MOVIE UIT VAN FILMMAKER VERSTAPPEN

Woensdagavond 28 juli zendt BNN van 22.50 uur tot 00.20 uur op Nederland 2 de film Blue Movie uit. Dit als eerbetoon aan de dit weekend overleden filmmaker Wim Verstappen. Het is voor de eerste keer dat deze geruchtmakende film op televisie wordt uitgezonden.

De film uit 1971 zorgde in die tijd voor veel ophef vanwege zijn seksistische karakter. In eerste instantie verbood de Filmkeuring Blue Movie voor openbare vertoning, wegens uitbeelding van bepaalde scènes en de vertoning van gedeelten uit pornografische films en scènes die in strijd zijn met de goede zeden. Bij herkeuring werd de film wel doorgelaten voor openbaring vertoning. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Carry Tefsen en Hugo Metsers die een heftige liefdesaffaire in de film hebben.

Naast Wim Verstappen werkte ook compagnon Pim de la Parra aan de spraakmakende film die door ruim 2,3 miljoen bezoekers werd bezocht. In de uitzending van morgenavond leidt Pim de la Parra de film in en praat over wat de film destijds teweeg heeft bracht. Blue Movie staat nog steeds in de top 5 van best bekeken Nederlandse films.

Televisiedirecteur Maarten van Dijk: 'De afgelopen twee dagen waren een speurtocht naar de rechten en de beste kopie van de film. Een speurtocht langs talloze filmkenners, het filmmuseum en diverse grotere en kleinere producenten. Uit de gesprekken bleek al snel de affectie voor de beruchte film en de impact die Blue Movie nog steeds heeft. Het feit dat ie berucht is, maakt dat ie bij BNN past. Daarnaast ben ik erg blij met de medewerking van Pim de la Parra die vanaf zijn verblijfplaats Paramaribo terugkijkt op zijn bijzondere samenwerking met Verstappen'.

Meer informatie: BNN Communicatie, Ingrid Timmer, tel: 035-6555321, e-mail: ingrid.timmer@bnn.nl

---- --