Politie Groningen

Persberichten woensdag 28 juli 2004

provincie Groningen, 28-07-2004 -

Groningen: bromfietser op de bon
De politie heeft dinsdagavond in de Idastraat een 18-jarige jongen uit Groningen bekeurd voor enkele verkeersovertredingen. De jongen reed op de Oosterhamriklaan met een vriend op een bromfiets. Bij het zien van de politie probeerde de 18-jarige te ontkomen aan een controle. Na een korte achtervolging werd het duo bij een afgesloten hek in een brandgang klemgereden. De bestuurder bleek niet over een bromfietscertificaat te beschikken. Daarnaast zat op de bromfiets geen gele plaat bevestigd en droeg de 18-jarige geen helm. Hij kreeg voor alle drie overtredingen een bekeuring uitgereikt.

Groningen: dief aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij in een horecagelegenheid in de Poelestraat een mobiele telefoon en een MP3-speler heeft weggenomen uit een tas van een 20-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw zag korte tijd later in de betreffende kroeg op de Grote Markt dat de 20-jarige man haar MP3-speler om de nek droeg. Zij sprak de verdachte vervolgens aan, waarna de man de speler op de grond gooide en het apparaat kapot ging. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de verdachte inrekenden. Hij werd ingesloten. De politie onderzoekt of de Stadjer in aanmerking komt voor meerdere diefstallen uit horecagelegenheden. De man zal vandaag worden gehoord.

Veendam: omstanders redden 7-jarig jongetje van verdrinkingsdood Door het alerte optreden van omstanders is dinsdagmiddag in het zwembad aan de Jan Salwaweg een 7-jarig jongetjes uit Groningen van de verdrinkingsdood gered. Het jongetje was met zijn moeder in het zwembad en wist op een gegeven moment zich aan de aandacht van zijn moeder te ontrekken. Hij ging vervolgens zonder zwembandjes het water in. Korte tijd later zagen twee omstanders het kind in het water drijven. Het slachtoffertje werd direct uit het water gehaald, waarna een klusjesman van het zwembad startte met reanimeren. Het jongetje kwam al snel weer bij. Hij werd vervolgens voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: politie pakt ontsnapte gedetineerde
De politie heeft dinsdagochtend op de Pekelerstraat in Stadskanaal een 31-jarige man gepakt, die eerder op de ochtend ontsnapt was aan medewerkers van de penitiaire inrichting (PI) in Ter Apel. De gedetineerde werd door de medewerkers van de PI voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar wist de man te ontkomen aan zijn bewakers en vervolgens te ontsnappen. Na een speurtocht van ruim twee uur werd hij in een slootwal op de Pekelderstraat door politieagenten aangetroffen. De gedetineerde bleek bij zijn aanhouding een ander t-shirt te dragen. Vermoedelijk heeft hij op zijn vluchtroute een t-shirt van een waslijn weggenomen. De man werd overgedragen aan het personeel van de PI, waarna hij werd ingesloten.