Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht 28-07-2004 - Nieuwsberichten district Binensticht

Automobilist overleden

(Zie nieuwsberichten district Binnensticht d.d. 26-07-04: Auto te water langs snelweg)

MAARTENSDIJK / UTRECHT Een 81-jarige automobilist uit Hilversum is overleden. Hij raakte op maandag 26 juli gewond bij een ongeval.

Even na middernacht in de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli werd de auto van de Hilversummer van achteren aangereden door de auto van een 51-jarige man uit Almere-buiten. De auto van de Hilversummer belandde daardoor op zijn kop in de sloot. Hij en zijn 77-jarige echtgenote werden door de Almeerder uit de auto geholpen. De 81-jarige man had bij het ongeval echter water in zijn longen gekregen en werd op de IC van het UMC in Utrecht opgenomen. Daar is hij op dinsdagochtend 27 juli overleden.

Verkeerscontrole met tegoeden

BILTHOVEN Op dinsdag 27 juli bleek bij een verkeerscontrole dat een automobilist nog enige straffen tegoed had.

Van 07.50 uur tot 08.30 uur hield de politie op de Planetenbaan een verkeerscontrole. Daarbij werd een 49-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd. Hij had zonder gordel gereden en voorts bleek dat zijn rijbewijs al twee jaar en de APK van zijn auto al drie jaar waren verlopen. Daarbovenop had hij nog vier bekeuringen openstaan en had hij nog 65 dagen hechtenis tegoed. De verdachte werd aangehouden en buiten de nog openstaande straffen kreeg hij nu bekeuringen voor het rijden zonder gordel, zonder geldig rijbewijs en met een verlopen APK.

Bij de verkeerscontrole werden tevens bekeuringen uitgeschreven voor: te hard rijden (19), niet dragen van de autogordel (6), onnodig signalen geven (1) en niet handenvrij bellen (1).

Zware aanrijding

DEN DOLDER Op dinsdag 27 juli raakten twee mensen gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 12.30 uur reed een 56-jarige automobilist uit Bosch en Duin over de Oude Dolderseweg en wilde de Nieuwe Dolderseweg rechtdoor oversteken om de Hertenlaan op te rijden. Hij stelde zich tussen de gescheiden rijbanen van de Nieuwe Dolderseweg op en trok op. Daarbij zag hij te laat dat voor hem van rechts een 80-jarige automobiliste uit Amersfoort naderde. In de auto zat tevens een 40-jarige vrouw uit Zweibrucken (Dld). De 56-jarige automobilist remde nog wel, maar raakte nog net de linker achterzijde van de auto van de Amersfoortse. Daardoor ging die auto slingeren, raakte de middenberm en sloeg over de kop.

Beide vrouwen raakten gewond en de bestuurster zat bekneld in haar auto. De gehele Nieuwe Dolderseweg werd door de politie afgezet en ook de brandweer, GG en GD en een traumehelikopter kwamen ter plaatse.

De bestuurster werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en beide slachtoffers werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. In het ziekenhuis bleek dat de 80-jarige vrouw ernstig gewond was geraakt: zij had onder andere diverse botbreuken opgelopen en is in het ziekenhuis opgenomen. De 40-jarige vrouw mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.