Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 28-07-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Verkeerscontrole bij automarkt

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 27 juli, tussen 08.30 en 10.00 uur en tussen 12.30 en 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de automarkt aan de Sartreweg.

Bij de verkeersactie werden 21 bekeuringen uitgeschreven. Hierbij ging het om niet handsfree bellen met de mobiele telefoon, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van een kenteken- of rijbewijs.

Een verdachte werd aangehouden omdat hij een stopteken negeerde na een overtreding te hebben gepleegd. Hij had zijn auto te koop aangeboden op een plaats waar hij volgens de Algemene Plaatselijke Verordering geen auto te koop mocht aanbieden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en werd overgebracht naar het politiebureau. De 69-jarige inwoner uit Maarssen kreeg een proces-verbaal.

Verkeersovertreder beledigt politieagent

UTRECHT Op dinsdag 27 juli, om 08.50 uur, zagen politieagenten hoe een man op de Apollodreef rondjes reed met een personenauto. Dit gaf aanleiding om de bestuurder te controleren.

De 21-jarige inwoner uit Utrecht bleek bij controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de auto van zijn moeder te hebben meegenomen. De man gedroeg zich bij het uitschrijven van de bekeuring recalcitrant en beledigde de politieagent.

Hij werd hiervoor aangehouden, maar verzette zich hevig tegen de aanhouding. Met gepast geweld werd de verdachte uit de personenauto gehaald en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring van 350 euro voor het rijden zonder rijbewijs en beledigen van een politieagent.

Brand in woning mogelijk brandstichting

UTRECHT Op dinsdagmorgen 27 juli, om 06.00 uur, vond er op de Jan van Scorelstraat een brand in de woning plaats waarbij er mogelijk sprake is van brandstichting.

De brandhaard bleef beperkt tot de hal van de woning en de brandweer had de brand snel onder controle. Een onderzoek van de technische recherche van de politie bracht aan het licht dat vermoedelijk brand is gesticht via de brievenbus in de voordeur.

De politie verzoekt eventuele getuigen die iets verdachts hebben gezien op de Jan van Scorelstraat rond het tijdstip van de brand dit te melden. Hiervoor kan gebeld worden met het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 27 juli, om 13.50 uur, een 31-jarige inwoonster uit Soest aangehouden voor winkeldiefstal.

Zij had bij een op Doornburglaan gevestigde supermarkt een hoeveelheid levensmiddelen gestolen ter waarde van 34 euro. Zij gaf de goederen terug aan de winkel en kreeg een bekeuring van 125 euro.

Vluchtende bromfietser bekeurd

UTRECHT Politieagenten zagen dinsdagmiddag 27 juli, om 14.13 uur, dat een bromfietsbestuurder en zijn duopassagier er met hoge snelheid vandoor gingen toen zij een stopteken kregen op de C. van Maasdijkstraat.

Tijdens de achtervolging gooide de passagier een vuilniszak van zich af, waar later een motorblok in bleek te zitten. Op de Marconistraat verloren de achtervolgende agenten even het zicht op de bromfietser, maar na een onderzoek in de omgeving en mede op aanwijzing van getuigen konden beide mannen worden aangehouden in een doodlopend steegje van de C. van Maasdijkstraat.

De 19-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 20-jarige passagier, eveneens uit Utrecht, kregen diverse bekeuringen. Een onderzoek naar de herkomst van het motorblok vindt nog plaats. De passagier mocht het politiebureau niet verlaten want hij bleek ook nog gesignaleerd te staan voor een ander strafbaar feit.

Politie haalt Quad van de weg

UTRECHT Op dinsdagavond 27 juli, om 22.15, zagen surveillerende politieagenten op de Sijpesteijnkade een zogenaamde Quad rijden.

Het vierwielig voertuig was voorzien van een
bromfietsverzekeringsplaatje uit 2002 hetgeen reden gaf om de bestuurder te controleren. De bestuurder vond dit kennelijk geen goed idee, want hij ging er gelijk vandoor. Na een korte achtervolging reed hij zich vast op het Jaarbeursplein. De bestuurder had het voertuig al verlaten, maar kwam zich later melden. Hij kreeg bekeuringen voor het onverzekerd rijden, rijden met gladde banden, en het rijden over het trottoir.

De Quad werd meegenomen naar het politiebureau.

Beschonken automobilist vraagt de weg

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen 28 juli, om 04.25 uur, een 20-jarige Amersfoorter aangehouden die als bestuurder van een personenauto over de Willem de Zwijgerstraat reed en onder invloed van alcohol bleek te zijn.

De man zocht zelf het contact met de politieagenten omdat hij de weg kwijt was en hen om informatie vroeg. Hierbij roken de agenten een sterke alcohollucht en werd een ademtest afgenomen. Aan het politiebureau bleek de man 795 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.