Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht 28-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Inbraak

SOEST Op dinsdag 27 juli werden twee verdachten aangehouden na een inbraak.

Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding van een inbraak op de Smitsweg. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen dat bij een woning was ingebroken en troffen de vermoedelijk daar gestolen goederen (stereo-apparatuur) achter een naast gelegen pand aan.

Aan de hand van de door een getuige opgegeven signalementen van de verdachten stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. Op de Weegbreestraat werd een 17-jarige jongen uit Soest aangehouden en kort daarna kon de andere verdachte, een eveneens 17-jarige jongen uit Soest, op de Smitsweg worden aangehouden. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Burenruzie

EEMNES Op dinsdag 27 juli kregen twee straatgenoten het met elkaar aan de stok.

Rond 17.10 uur reed een 50-jarige automobilist weg bij zijn woning. Hij zag daarbij een 43-jarige straatgenoot fietsen. De mannen hadden in het verleden al problemen gehad en ook nu ontstond er tussen beiden een woordenwisseling. Daarbij gaf de 43-jarige man de ander door het geopende portierraam enkele klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer reed met zijn auto weg en belde de politie.

De 43-jarige verdachte werd kort daarna op verdenking van mishandeling aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en verhoord.