Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 28-07-2004

Chauffeur zonder rijbewijs door politie bekeurd HOOGEVEEN Een 33-jarige inwoner van Hoogeveen is gistermiddag bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De man reed als bestuurder in de auto van zijn vriend over de Wethouder Robaardstraat.

Rijden onder invloed
ASSEN Gisteravond werd een 23-jarige Assenaar op de Mr. P.J. Troelstralaan in zijn auto gecontroleerd. De man bleek onder invloed te verkeren, 330 ug/l en tevens bleek zijn auto niet verzekerd te zijn.

ZUIDLAREN Een 49-jarige man uit Zuidlaren werd vannacht op de Stationsweg bekeurd. De man reed onder invloed, 280 ug/l in zijn auto.

Varen zonder vaarbewijs
NIEUW AMSTERDAM Twee bestuurders van motorbootjes 26 en 16 jaar en respectievelijk afkomstig uit Erica en Nieuw Amsterdam werden gisteren bekeurd omdat ze zonder vaarbewijs in de Zijtak Oostzijde voeren.

Diefstal auto
HOOGEVEEN Een 52-jarige inwoner van Hoogeveen deed gistermiddag aangifte van diefstal van zijn auto. De man parkeerde zijn auto, onafgesloten met de sleutels in het contactslot, bij een garage aan de Van Limburg Stirumstraat en ging daar naar binnen. Toen hij een uurtje later buiten kwam was zijn voertuig verdwenen. Het betreft een zwarte Ford Mondeo stationwagon voorzien van het kenteken 06-FH-XF. Achterop de klep staat in blauwe letters Bossers en Cnossen BV, specialist in ICT.

Woninginbraak
HOOGEVEEN Bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Emmastraat. Door een raamkozijn te vernielen kon de dader binnen komen. De buit bestond uit twee computerkasten. De inbraak is gepleegd tussen zondag 25 juli 18.00 uur en dinsdag 27 juli 15.30 uur. De 41-jarige bewoner deed aangifte.

EELDE Vannacht werd er ingebroken in een woning aan de Molkampen. De daders konden via een openstaand steekraam naar binnen klimmen. De buit bestond uit geld, mobiele telefoon, diverse bescheiden en een jas met daarin autosleutels. Een op de oprit staande personenauto werd hierna meegenomen.

Winkeldiefstal
MEPPEL Gistermiddag werd een 16-jarig meisje uit de gemeente Midden-Drenthe en haar 17-jarige vriendin uit Hoogeveen, betrapt bij een winkeldiefstal. Toen ze samen een schoenenzaak aan de Brouwersdwarsstraat verlieten ging het alarm af. Nadat ze door een medewerkster werden aangesproken nam het tweetal de benen. Twee personeelsleden zetten hierna de achtervolging in en kregen hierbij de 16-jarige jongedame te pakken die tijdens de achtervolging 2 paar slippers weggooide. Ze bekende de diefstal en krijgt een HALT-proces-verbaal. Haar vriendin en mededader, die wist te ontkomen en waarvan de personalia bij de politie bekend is, zal zich vandaag bij de politie melden.

Man door politie aangehouden voor vernieling auto HOOGEVEEN Een 37-jarige man uit Nieuweroord is vannacht aangehouden terzake vernieling van een personenauto. De 34-jarige eigenaar van deze auto, die bij een bedrijf aan de Hoofdstraat eten had besteld, werd aangesproken door deze man die hem vertelde dat hij nog geld van hem tegoed had. De 34-jarige man die zei van niets te weten verliet daarop mijn zijn bestelde etenswaar de zaak en nam plaats in zijn geparkeerde auto. De 37-jarige man kwam hierop direct naar buiten en schopte een deuk in de portier van de auto. Na melding van deze vernieling bij de politie werd de verdachte, die onder invloed was, kort hierna aangehouden ter hoogte van het restaurant. De man werd ingesloten.

Uitslaande woningbrand
ROSWINKEL Een woning aan het Verbindingskanaal NZ. Is gistermiddag totaal door brand verwoest. Na onderzoek bleek dat de bewoners afwezig waren ten tijde van de brand doch een klusjesman had reparatiewerkzaamheden met een gasbrander op het dak verricht. Toen deze binnen was ontdekte de man een rooklucht en constateerde dat het dak vlam had gevat. De man heeft nog getracht de brand zelf te blussen en is hierbij gewond geraakt aan zijn elleboog doordat hij op het dak uitgleed. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde.

Verdachte van mishandeling door politie aangehouden HOOGEVEEN Een 19-jarige Hoogevener werd vanmorgen vroeg door de politie van zijn bed gelicht omdat hij ervan verdacht wordt een 18-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Deze mishandeling vond plaats op zaterdagochtend jl. nadat het slachtoffer geld had gepind. Hij raakte hierbij gewond aan zijn gelaat. Beide personen hadden al eerder ruzie met elkaar gehad.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707

info@politie-drenthe.nl