Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 28 juli 2004

* GEWONDEN NA AANRIJDING
ROCKANJE - Dinsdagavond omstreeks kwart over tien ontstond op de Nieuwe Achterweg een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 22-jarige automobilist uit Nieuwe-Tonge reed op de Westvoorneweg en zag bij de kruising met de Nieuwe Achterweg een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Oudenhoorn, over het hoofd. De 21-jarige automobilist liep gebroken sleutelbenen en knieletsel op. Hij werd samen met zijn passagier, die kneuzingen opliep, vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De 22-jarige automobilist en de 18-jarige inzittende uit Sommelsdijk werden met onder meer nekklachten overgebracht naar het Van Weel Bethesdaziekenhuis in Dirksland. Enkele andere inzittenden van de auto werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond onderzocht. De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* MOTORRIJDER DODELIJK VERONGELUKT
VLAARDINGEN - Een 39-jarige motorrijder afkomstig uit Vlaardingen, overleed dinsdagmiddag als gevolg van een aanrijding die rond half drie had plaatsgevonden op de Marathonweg. Het slachtoffer reed in de richting van de Westlandseweg toen hij ter hoogte van het benzinestation in botsing kwam met een personenauto, die linksaf sloeg. Het slachtoffer werd met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij kort na aankomst overleed. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* BRAND IN PORTIEK VAN FLAT
VLAARDINGEN - In de nacht van woensdag op donderdag rond kwart voor vier brak er brand uit in een portiek van de flat aan de Dirk de Derdelaan. Door de rookontwikkeling werden diverse woningen ontruimd. Een 19 en 20-jarige Vlaardinger werden voor onderzoek overgebracht naar het Holyziekenhuis. Nadat de brand was geblust konden de bewoners rond zes uur weer terug naar hun woning. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de brand.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag tussen vier uur en half zes een radarsnelheidscontrole op de Molenvliet. Van de 932 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 125 een acceptgiro in hun brievenbus verwachten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding over wateroverlast, stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een pand aan de Pretorialaan een onderzoek in. In kamers op de begane grond en de eerste etage waren in bedrijf zijnde hennepkwekerijtjes aanwezig. In totaal stonden er zo'n 600 hennepplanten. In een aangrenzende woning werd op de eerste etage ook een hennepkwekerij aangetroffen. Hier stonden zo'n 300 hennepplanten. Bij deze kwekerij liepen de waterbakken/reservoirs over, waardoor er in beide panden waterlekkage ontstond. De hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur in beide panden, werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de eigenaar van de kwekerijen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Middaguitgave dinsdag 27 juli 2004

* VERDACHTE AANGEHOUDEN VAN VERNIELING RUITEN

ROTTERDAM - De politie hield maandagmorgen een 42-jarige Ouddorper aan, die verdacht wordt van het vernielen van 114 ruiten. De man wordt er van verdacht afgelopen zondag bij twee bedrijven aan de Albert Plesmanweg, uit ongenoegen tegenover zijn werkgevers, ruiten te hebben vernield. De man werd ingesloten voor verhoor.


* LICHTGEWONDE BIJ MIDDELBRAND
SCHIEDAM - Een 50-jarige Schiedammer raakte dinsdagmorgen rond half elf licht gewond, toen er bij een bedrijf van industriële gassen in de Havenstraat een gasfles ontplofte. De man was bezig met het afblazen van flessen waarin nog restjes acetyleen zaten. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een steekvlam waarna de fles ontplofte. De brandweer maakte middelbrand. In verband met het verdere ontploffingsgevaar werden de Maasboulevard en de Maasdijk gedurende ruim anderhalf uur geheel afgesloten. Ook werd door de Zeehavenpolitie in samenwerking met de Havendienst de scheepvaart in de onmiddellijke omgeving stilgelegd. Het slachtoffer werd met brandwonden overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis. De Arbeidsinspectie werd in kennis gesteld.


* VERDACHTEN CARJACKING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield maandagmiddag omstreeks half zes aan het Naardermeer een twintigjarige man uit Rotterdam aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een carjacking die woensdagmorgen 23 juni jl. op de rijksweg A13 plaatsvond.
Begin deze maand werd al een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Op 23 juni omstreeks vier uur 's morgens, werd ter hoogte van de afslag Overschie, de auto van een 23-jarige Rotterdammer door een andere auto (waarin de verdachten) van de weg gedwongen. Hierna werd het slachtoffer onder bedreiging gesommeerd zijn Opel Astra af te geven.
Politiemensen startten hierop een intensief onderzoek, dat resulteerde in de aanhouding van het tweetal. De gestolen auto, die in Dordrecht werd aangetroffen, is in beslag genomen. Beide verdachten werden voor nader verhoor ingesloten. De recherche zet het onderzoek voort.


* BRAND IN PAND; HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks half één ontstond door nog onbekende oorzaak, brand in een pand op de Aelbrechtskade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Uit voorzorg werd een 75-jarige buurvrouw geëvacueerd. Brandweerpersoneel dat het vuur bluste, trof op de zolderverdieping van het pand een hennepkwekerij aan. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. Als gevolg van de bluswerkzaamheden werd de Aelbrechtskade enige tijd afgesloten voor het verkeer. De politie van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand en naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Ochtenduitgave dinsdag 27 juli 2004