Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer (14) betrapt bij inbraak

Publicatiedatum: 28-07-2004

De politie heeft dinsdagavond een veertienjarige jongen uit Arnhem in zijn woonplaats aangehouden nadat hij op heterdaad was betrapt bij een inbraak en/of vernieling in een school in de wijk Angerenstein. Omstreeks kwart over acht meldden getuigen dat er enkele jongens over het dak van de school zouden lopen, waarop enkele agenten een onderzoek instelden. Bij aankomst bleek er aan het gebouw schade te zijn aangericht. Ook zagen de agenten enkele jongens over het dak van de school lopen. Bij het zien van de agenten gingen ze ervandoor, waarbij de veertienjarige kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Naar de overige verdachten wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na huisvredebreuk

Publicatiedatum: 28-07-2004

In een woning in de wijk Vredenburg in Arnhem heeft de politie dinsdagavond een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van huisvredebreuk, bedreiging en vernieling. De man zou in kennelijke staat van dronkenschap de ruit van de woning hebben vernield. Eenmaal binnen zou hij de bewoonster hebben bedreigd en diverse spullen hebben vernield. De bewoonster, een 63-jarige vrouw en een bekende van de 20-jarige, wist de woning uit te vluchten en waarschuwde de politie. Terwijl zij veronderstelde dat de man vertrokken was werd samen met de agenten een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij de werd de man in de slaapkamer van de woning aangetroffen terwijl hij zich daar achter een deur probeerde te verstoppen. De man werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. Door de bewoonster is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - gewelddadige winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 28-07-2004

De politie heeft dinsdagavond op de Kortestraat in Arnhem een man aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal met geweld. De man zou omstreeks half zeven bij een zaak aan de Kleine Oord betrapt zijn door het winkelpersoneel toen hij zonder te betalen de winkel uitliep. Bij het aanspreken door het winkelpersoneel zou hij een van hen hebben geschopt en bedreigd met de dood. De man had vervolgens weg weten te komen maar werd even later door gewaarschuwde agenten aangehouden dankzij een goede persoonsbeschrijving. De man, wiens gegevens nog onbekend zijn, bleek in kennelijke staat van dronkenschap en zou bij zijn aanhouding ook de agenten bedreigd en beledigd hebben. De verdachte is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - ruim 180 op Nijmeegseweg:rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 28-07-2004

Een 22-jarige automobilist uit Opheusden heeft dinsdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij in Arnhem betrapt was op een forse snelheidsovertreding. Een motorrijder van de politie was het rijgedrag van de Opheusdenaar rond tien uur opgevallen toen hij met zeer hoge snelheid over de A325 bij Elst richting Arnhem reed. De motorrijder achtte het gevaar voor een ongeval redelijk groot vanwege de verkeersdrukte op dat moment en zette de achtervolging in. Daarbij werd de bestuurder geklokt met een snelheid van ruim 180 km/u, terwijl daar maximaal 120 gereden mag worden. Bij Elden, waar een snelheidsbeperking geldt van 90 km/u, reed de Opheusdenaar onverminderd door. Bij de verkeerslichten voor het Nijmeegseplein moest de man stoppen voor het rode verkeerslicht, waar hij van de motoragent te horen kreeg dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kan hij rekenen op een proces-verbaal. De man had verklaard gehaast te zijn in verband met een afspraak die hij dreigde te missen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - man aangehouden met vals bankbiljet

Publicatiedatum: 28-07-2004

De politie heeft dinsdagmiddag op de Dorpsstraat in Elst een 33-jarige Tielenaar aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld. De man zou rond vijf uur bij een winkel bij het afrekenen van goederen geprobeerd hebben een vals briefje van 100 euro aan te bieden. De verkoopster vond het biljet verdacht en zag kans het biljet bij een nabij gelegen bank op echtheid te laten controleren. Daarbij bleek het om een vals briefje van 100 te gaan. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Die zag de man, die de winkel inmiddels verlaten had, even later lopen en hield hem aan. Het valse biljet is in beslag genomen. De verdachte Tielenaar is later na verhoor vrijgelaten. Hij had verklaard het geld van een kennis te hebben gekregen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606