Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijding met beknelling
28-7-2004. Dinsdagmiddag rond kwart voor vier ontstond een kettingbotsing waarbij vijf auto's waren betrokken. De brandweer moest een 41-jarige man uit zijn bestelbus bevrijden. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man weer naar huis.

De aanrijding ontstond doordat een auto, waarschijnlijk met pech, plotseling vaart minderde. Deze auto, die zelf niet betrokken raakte bij de botsing, is de A10 afgereden bij afslag Zuid. Het gaat hier vermoedelijk om een donkerblauwe, Opel Astra (oud model). De politie vraagt de bestuurder van de Opel Astra en getuigen van het voorval contact op te nemen met het wijkteam Autosnelwegen: 0900-8844. Man dreigt uit raam te springen Sarphatistraat
28-7-2004. Dinsdagmiddag rond half twee dreigde een 31-jarige man naar beneden te springen in de Sarphatistraat. Hij stond in een raam met een ketting om zijn nek. Politieonderhandelaars en brandweer probeerden hem naar beneden te praten. Ook werd een springkussen geplaatst.

Toen na bijna een uur onderhandelen geen doorbraak kwam, werd besloten de man uit zijn benarde situatie te bevrijden. Hij kon worden overmeesterd. Een crisisteam van de GG&GD heeft zich over hem ontfermd.
Bejaarde overvallen in woning: 1 arrestatie
28-7-2004. Dinsdagmiddag rond half vier werd een 41-jarige man in een woning in de P.C. Hooftstraat gearresteerd. Agenten betrapten hem op heterdaad toen hij de 79-jarige bewoonster aanviel.

De agenten gingen op onderzoek uit na een melding dat er iets vreemds aan de hand was in de woning. Toen ze naar binnen gingen, zagen ze dat een man een oude dame in bedwang hield. Er ontstond een vechtpartij in de hal en het trapgat tussen de dienders en de verdachte. Ondanks de inzet van pepperspray zag de rover kans om te vluchten.

Buiten werd de overvaller onderuit gehaald door een wachtende agent. Hij kon worden overmeesterd en zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het slachtoffer en twee agenten raakten lichtgewond.

---