Ingezonden persbericht



Active Voice brengt unified messaging met Linux binnen handbereik van MKB

Repartee LX 8.1: betaalbaar en effectief beheer van alle communicatie op kantoor en onderweg op basis van Linux

Almere, 28 juli 2004 - Active Voice, wereldwijd leverancier van spraakoplossingen, unified messaging-, computertelefonie- en voice messaging-systemen, brengt met versie 8.1 van Repartee LX unified messaging binnen handbereik van het midden- en kleinbedrijf (MKB). Met deze op Linux gebaseerde oplossing kunnen gebruikers alle communicatie eenvoudig via hun (mobiele) telefoon of netwerk-pc afhandelen en beheren: op kantoor, thuis én onderweg. Hierbij profiteren ze van de veiligheid, stabiliteit en het prijsvoordeel van het open Linux-besturingssysteem. Daarnaast is het mogelijk met de web client de persoonlijke mailboxinstellingen via de web browser te beheren. Deze kenmerken maken Repartee LX zeer geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven met veel telefoonverkeer, zoals hotels en gezondheids- en onderwijsinstellingen.

Het Linux-platform staat mede bekend om zijn veiligheid doordat het minder te maken heeft met de bedreiging van virussen en wormen. Daar komt bij dat het platform optimaal schaalbaar is, dus eenvoudig en voordelig uit te breiden met extra lijnen, zodat er meer gesprekken tegelijk aangenomen kunnen worden. Active Voice benut deze voordelen in combinatie met krachtige unified messaging-functionaliteit. Gebruikers hebben met unified messaging op elk gewenst tijdstip toegang tot hun berichten met het communicatiemedium van hun keuze. Ze kunnen voicemails, faxen en e-mails vanaf hun pc centraal beheren vanuit één inbox. Ook hebben ze toegang tot al hun berichten via een internetverbinding en de telefoon. Het is bijvoorbeeld mogelijk om e-mailberichten op basis van Tekst-naar-Spraak-functionaliteit via de telefoon af te luisteren. Gebruikers hebben hierdoor eenvoudige toegang tot en volledige controle over al hun soorten berichten, of ze nu op kantoor zijn of onderweg. Dit alles in de zeer gebruikersvriendelijke en eenvoudig in te zetten oplossing Repartee LX 8.1.

Door Repartee LX te baseren op Linux, kiest Active Voice voor de combinatie van betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Linux is momenteel het snelst groeiende besturingsplatform. Onderzoek van The Radicati Group, Inc. toont aan dat de verkoop van Linux de afgelopen 12 maanden met 50 procent is gegroeid. Naar verwachting zal deze trend zich de komende jaren voortzetten.

Repartee LX 8.1 is compleet uitgerust met diverse verbeterde mogelijkheden. De nieuwe versie biedt een nieuwe interface voor systeembeheer via het internet. Mede door de intuïtieve look & feel van de beheerfunctionaliteit kunnen bedrijven het systeem snel en efficiënt installeren en beheren. Het aanmaken van accounts voor nieuwe medewerkers en/of projectgroepen is zeer eenvoudig en kan net als het overige systeembeheer zowel op kantoor als op een andere locatie plaatsvinden. Dit vergroot de reactiesnelheid en bespaart kosten en tijd. Met de gebruikersvriendelijke werkbalken en menuopties is het bovendien eenvoudig om rapportages op te stellen.

Het nieuwe systeem biedt ruime mogelijkheden voor faxcommunicatie en digitale integratie. Dit biedt gebruikers de combinatie van voicemail, automatische telefoonbeantwoording en volledige faxfunctionaliteit. De ActiveFax- en ViewFax-modules van Active Voice slaan binnenkomende faxberichten elektronisch op en vergemakkelijken het beheer van faxberichten, waardoor de veiligheid en privacy beter gewaarborgd zijn. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld met de ViewFax-module binnengekomen faxen selecteren, inzien, doorsturen of beantwoorden met een e-mail. Daarnaast is het mogelijk faxberichten vanaf elke locatie via de telefoon door te sturen naar het dichtstbijzijnde faxapparaat. Dit is vooral handig voor medewerkers die veel onderweg zijn.

Active Voice levert Repartee LX als softwarepakket of als compleet systeem met alle software en hardware. Repartee LX kan met bijna elke telefooncentrale worden geïntegreerd en is te combineren met hardware van diverse leveranciers, zoals Dell en Intel.

Over Active Voice
Active Voice BV is een Europese leverancier van spraakoplossingen, voice messaging-systemen, pc-gebaseerde unified messaging-systemen en geïntegreerde computertelefonie-oplossingen (CTI). Active Voice helpt zijn klanten te communiceren op de meest eenvoudige en zo efficiënt mogelijke manier. Producten van Active Voice zijn onder andere Repartee, Kinesis, BoXiT en Seven. De producten van Active Voice worden verkocht en ondersteund door een wereldwijd distributienetwerk van onafhankelijke telecommunicatieproducenten, value-added resellers, strategische partners en computer-resellers. Active Voice heeft kantoren in de Verenigde Staten (hoofdkantoor), Nederland, Groot-Brittannië en Australië. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.activevoice.nl.

Neem voor meer informatie of de volledige lijst van technische specificaties van Repartee LX 8.1 contact op met:

Active Voice BV
Yvonne Jansen
Tel: 036 - 546 12 12
E-mail: yjansen@activevoice.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gwen Quant
Tel: 030 - 656 50 70
E-mail: gwen@lvtpr.nl

###

Technische specificaties Repartee LX 8.1

Algemene systeemkenmerken

* Voice-poorten: tot 40 poorten - Repartee LX kan tot 40 gesprekken tegelijk aannemen
* Faxpoorten: tot 8 poorten - Repartee LX kan tot 8 faxen tegelijk aannemen
* Tot 65.000 voicemailboxen

* Gebaseerd op Linux

* '1 voor ja, 2 voor nee'-interface - alle systeemfunctionaliteiten zijn toegankelijk door het beantwoorden van simpele ja/nee-vragen (toets 1 voor 'ja' en 2 voor 'nee')
* Systeembeheer via HTML-interface - ook toegankelijk via intranet en door inbellen met pcAnywhere
* Integraties met telefooncentrale - analoge, seriële en digitale integratie
* Uitgebreide rapportage

Automated Attendant

* Persoonlijke secretaresse - doorschakelen van gesprekken naar een andere extensie wanneer iemand tijdelijk niet aanwezig is
* Primair en secundair beantwoorden van gesprekken - Repartee LX beantwoordt alle gesprekken of alleen die gesprekken, die na een aantal belsignalen niet zijn beantwoord
* Wijzigbare voice prompts - alle prompts kunnen worden heropgenomen, zodat ze aansluiten bij de specifieke wensen van een bedrijf
* Meertaligheid - per gebruiker of per poort kan een taal worden ingesteld

Voicemail

* Meerdere persoonlijke begroetingen - iedere gebruiker kan drie begroetingen opnemen
* PIN-code

* Zelf aanmelden door de gebruiker bij het eerste gebruik van Repartee
* Toegang tot gezonden berichten voordat de ontvanger ze heeft geopend
* Live Record - opnemen van telefoongesprekken

Mailbox Manager

* Beheren van de voicemailbox vanaf de pc d.m.v. een HTML-interface

Feature-pakketten

* Text-to-Speech (Microsoft Exchange en Novell GroupWise) - voorlezen van e-mails over de telefoon
* Unified Messaging - alle typen berichten (voice, fax en e-mail) toegankelijk vanuit één inbox (Outlook)
* Hospitality - integratie met het property management-systeem van een hotel: alle hotelkamers hebben een eigen voicemailbox
* Call Control - beheer van alle telefoonverkeer vanaf de pc
* Faxserver - ontvangen en verzenden van faxen vanaf de pc
* Netwerk - meerdere Repartee LX-servers kunnen aan elkaar gekoppeld worden

Merk- en productnamen die gebruikt zijn in dit persbericht, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.