Ingezonden persbericht


Persbericht

Toshiba benoemt Dirk Thomaere als General Manager Toshiba Information Systems Benelux

Capelle a/d IJssel, 28 juli 2004 Dirk Thomaere is met ingang van 1 augustus 2004 benoemd tot General Manager Toshiba Information Systems Benelux. Thomaere zal de focus van Toshiba in de Benelux meer gaan leggen op corporate accounts, naast de markten waar Toshiba zich momenteel al op richt. Dit resulteert in meer aandacht voor de Toshiba channel partners en een verbreding van het resellerkanaal.

Het belang van de notebookmarkt stijgt nog steeds en dat geldt zeker ook voor de professionele, business-to-business markt, met name de grote corporate accounts, zegt Thomaere. Hier gaat Toshiba, als belangrijke speler in de notebookmarkt, nu sterker op inspelen met het leveren van krachtige, kwalitatief zeer goede producten tegen een betaalbare prijs.

Thomaere werd in 2000 door Toshiba Europe aangetrokken als Director Global Sales voor de regio EMEA. Van 2002 tot nu vervulde hij de functie van General Manager Toshiba Zwitserland. Voor zijn komst naar Toshiba was hij tien jaar werkzaam bij Mitac International in diverse functies. De laatste functie die hij daar vervuld heeft, was die van Country Manager in Duitsland.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).