Gemeente Rotterdam

Nr. 100
28 juli 2004

Lokaal Akkoord Werkstad

De gemeente Rotterdam en de AbvaKabo hebben na constructief overleg vandaag een handtekening gezet onder het Lokaal Akkoord voor de werknemers van Werkstad, die nog onder de oude Wiw, Wet inschakeling werkzoekenden, vallen. Nieuw in het akkoord zijn afspraken over contractverlenging voor Wiw-ers met een tijdelijk dienstverband en de instelling van een Adviescommissie Reïntegratietoets.

Vervolgtraject
Sinds 1 januari 2004 komen er geen nieuwe werknemers binnen bij Werkstad. Afgesproken is dat voor de 1345 werknemers met een tijdelijk dienstverband, van wie het contract in 2004 en 2005 afloopt, gezocht wordt naar een passend vervolgtraject. Daarbij zal getoetst worden op het functioneren, de inzet en motivatie en kans van slagen op de arbeidsmarkt. Gekeken wordt of de Wiw-er een kans maakt op een reguliere baan of in aanmerking komt voor bemiddeling door een particulier reïntegratiebedrijf. Wiw-ers voor wie buiten Werkstad geen passende baan wordt gevonden, krijgen een verlenging van het contract voor de duur van 2 jaar. Er zal scherper worden gelet op goed functioneren en ziekteverzuim. De 1500 werknemers die op 31 december 2003 een vast dienstverband hadden, behouden dit.

Adviescommissie
Bij de toetsing wordt zorgvuldig omgegaan met de belangen van werknemers. Daarom wordt een onafhankelijke Adviescommissie Reïntegratietoets ingesteld. Deze bekijkt, op basis van het voorstel voor een vervolgtraject, of een contract inderdaad moet worden stopgezet, de werknemer wordt overgeplaatst naar een reïntegratiebedrijf of een contractverlenging krijgt.

Lokaal Akkoord
Met de invoering van de Wet werk en bijstand per 1 januari 2004, is de Wiw komen te vervallen. Hiermee is ook de landelijke CAO voor de Wiw opgeheven en is de gemeente nu zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden voor deze werknemers. Het Lokaal Akkoord is tot stand gekomen na onderhandelingen met de vakbonden. De arbeidsvoorwaarden uit de vorige CAO zijn zoveel als mogelijk meegenomen. In het Lokaal Akkoord zijn de arbeidsvoorwaarden van de 3000 Wiw-ers geregeld, waaronder de onregelmatigheidstoeslag, vakantieverlof, ouderschapsverlof, oudedagsvoorzieningen, vergoedingen voor woon-werkverkeer etc. Het Lokaal Akkoord is geldig tot en met 31 december 2006.

noot voor de redactie/