Politie Twente

Persberichten politie Twente van 28 juli 2004

Diefstal bromfiets

Op klaarlichte dag bromfiets weggenomen

Hengelo

Een 34 jarige Hengelose deed dinsdag 27 juli aangifte van diefstal van haar snorfiets, een Tomos S25 voorzien van het verzekeringsnummer XRW-656. De bromfiets stond dinsdagmiddag in de fietsenstalling naast Karwei aan de Enschedesestraat en was voorzien van een beugelslot. Dit slot werd doorgeknipt en ter plaatse achtergelaten. De diefstal gebeurde op een moment dat het erg druk was in de DHZ-winkel en mogelijk hebben getuigen gezien dat de bromfiets werd weggenomen. (04-093382)

Inbraak in auto

Tas met fotomateriaal gestolen

De Lutte

Maandagavond 26 juli tussen 22.00 en 22.45 uur werd de achterruit van een auto ingeslagen en uit de auto werd een tas met o.a. een fototoestel weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de Duivelshofbosweg. De eigenaar is een 50 jarige inwoner uit de Lutte. (04-093183)

Inbraken in auto's

Drie auto's opengebroken

Hengelo

Drie inwoners van Hengelo hebben aangifte gedaan van inbraak in hun auto's in de nacht van maandag op dinsdag. In twee gevallen aan de Louis van Tulderstraat werd het portieslot opengebroken en bij een auto aan de Henry Woodstraat werd een ruit ingedrukt. Weggenomen werden o.a. een radio - cd-speler en een datavideorecorder met een waarde van bijna E 2000,-. (04-093260)

Diefstal uit woning

Twee verdachten bekennen diefstal geld uit portemonnee

Hengelo

Dinsdag 26 juli werden twee verdachten uit Hengelo van resp. 21 en 20 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een portemonnee. De diefstal vond plaats op vrijdag 23 juli. De beide verdachten hebben werkzaamheden uitgevoerd in de woning van een 52 jarige bewoonster. Tijdens een onbewaakt moment hebben ze kans gezien geld uit de portemonnee te halen. Deze lag in een la van het aanrecht. Beide verdachten hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Tegen de beide verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091759)

Inbraak in bedrijf

Computers weggenomen

Hengelo

Een 48 jarige Hengeloer deed aangifte van een inbraak in een bedrijf aan de Barnsteenstraat. De inbraak vond plaats op maandag 26 juli tussen 18.00 en 22.30 uur. Van het kantoor werd een ruit van 2 bij 2 meter vernield en vervolgens werden enkele computers en een laptop weggenomen. De totale schade is nog niet bekend. (04-093076)

Bestuurder verliest goederen

Uit auto vallen o.a. fietshelmen en handschoenen

Holten

Een inwoner uit Holten ziet op dinsdag 27 juli dat de bestuurder van een auto op de Larenseweg goederen uit de auto verliest. In eerste instantie ziet hij dat er een fietshelm op straat valt. De bestuurder van de auto merkt hier vermoedelijk niets van en rijdt door. Nader onderzoek leveren nog meer fietsaccessoires op. De man heeft oa. twee helmen en twee paar handschoenen verloren. De bestuurder kwam vanuit het centrum van Holten. (04-093404)

Aanrijding

Vrachtwagen reed tegen gevel

Almelo

Dinsdag 27 juli omstreeks 10.00 uur reed een 30 jarige bestuurder bij het manoeuvreren met een vrachtauto op de hoek van de Koornmarkt en de Grotestraat tegen de gevel. Door de aanrijding kregen de panden aanzienlijke schade en in verband met gevaar voor de omgeving werd een gedeelten van de Koornmarkt afgezet. De bewoners van de bovenliggende woningen zijn tijdelijk geëvacueerd. Om 11.30 uur werd, na een inspectie van o.a. de afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Almelo en de verantwoordelijke aannemer van het pand m.u.v. een winkelpand, alles weer vrijgegeven. Het schadebedrag is niet bekend. De schade bestaat uit materiele en bedrijfsschade. Gedurende enkele uren zijn de winkels gesloten geweest en één winkelpand is nog steeds gesloten. (04-093199)

Inbraak in bedrijf

Veel gereedschap gestolen

Almelo

Een 50 jarige Almeloer deed aangifte van een inbraak in zijn pand aan de Nieuwstraat. Hij ontdekte dinsdag 27 juli dat een raam aan de achterzijde van het pand vernield was en dat er uit de zaak onder andere een schoonmaakmachine, vacuümapparaat en snijmachines gestolen waren. De apparatuur wordt gebruikt in een slagerij. De waarde van de goederen zijn niet bekend. (04-093322)

Geheime zender uit de lucht

Zender WPT uit de lucht

Vroomshoop

Dinsdagmorgen 27 juli is de zender van het Westerhaars Piraten Team in samenwerking met het agentschap Telecom uit de lucht gehaald. De installatie werd bediend door een 17 jarige inwoner uit Westerhaar. De zender en versterker werden in beslaggenomen. Door het agentschap wordt proces verbaal opgemaakt. (04-090939)

Zakkenrollen

Vrouw merkt niets van het zakkenrollen

Hengelo

Dinsdag 27 juli tussen 11.30 en 12.00 uur winkelt een 61 jarige vrouw uit Hengelo in het centrum. Zij is o.a. in winkels geweest op de Brink en de Nieuwstraat. Tijdens het winkelen heeft iemand kans gezien ongemerkt een portemonnee uit haar rugtas te halen. Omstreeks 14.00 uur werd de portemonnee aan het bureau gebracht. Deze was gevonden in de omgeving van het Burg. Jansenplein. De bankpas en het geld was eruit. (04-093227)

Vernieling bedrijfsauto's

Vijf auto's beschadigd door bekrassen

Losser

Een 28 jarige medewerker van een autobedrijf aan de Nijverheidsstraat in Losser deed aangifte van het bekrassen van een vijftal bedrijfsauto's die behoren tot een handelsvoorraad. Hij was hier op attent gemaakt door een collega garagehouder, die afgelopen weekend ook slachtoffer werd van vernielingen van elf personenauto's. De vernieling heeft ook vermoedelijk afgelopen weekend plaats gevonden. De auto's werden beschadigd door middel van een scherp voorwerp. (04-093230)

Vervelende persoon

Dronken man veroorzaakt overlast

Enschede

Dinsdag 27 juli omstreeks 23.00 uur werd gemeld dat een persoon zich erg vervelend gedroeg op het terras van een horecagelegenheid aan de Oude Markt. De man had inmiddels behoorlijk wat alcohol genuttigd en wilde zich niet verwijderen op vordering van de ter plaatse gekomen agenten. Om die reden werd hij aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering. De man is een 39 jarige Duitser. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-093485)

Gebruik vuurwapen

Drie mannen betrapt met vuurbuks

Weerselo

Getuigen melden dinsdag 27 juli omstreeks 14.00 uur bij de politie dat zij drie jongens hadden gezien, die met een wapen het maïs inliepen. Getuigen hadden ook knallen gehoord. Onmiddellijk werd een nader onderzoek ingesteld en werden drie jongens van resp. 16 en twee van 15 jaar betrapt met een vuurbuks. Zij meenden dat het een luchtbuks betrof. Het geweer is in beslaggenomen en tegen de eigenaar, de vader van één van de jongens, wordt proces verbaal opgemaakt. (04-093314)

Snelheidscontroles

Veel overtreders maximum snelheid

Deurningen

Dinsdag 27 juli van 07.15 tot 12.00 uur werd er op snelheid gecontroleerd op de Vliegveldstraat. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/h. Tijdens de controle passeerden 1191 auto's. Ongeveer 15% van de bestuurders reden te hard. In totaal kunnen 189 bestuurders een boete tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/h.(04-093257)

Daarlerveen

Ook bij een controle op de Brugstraat reden ca 15% van de bestuurders te hard. Dinsdag 27 juli werd hier gecontroleerd van 08.00 tot 14.00 uur. Van de 1623 passerende bestuurders reden er 242 te hard. De maximum snelheid is hier 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 97 km/h. (04-093329)

Aanrijding met letsel

Voetganger gewond nadat hij door fietser is aangereden

Enschede

Op dinsdag 27 juli omstreeks 15.40 uur fietst een 51-jarige Enschedeër over de Vaarwerkhorst vanuit de richting Noord Esmarkerrondweg. Hij slaat bij de Kleine Linderesweg rechts af en ziet daarbij een wandelend echtpaar over het hoofd. De fietser rijdt met een vaart tegen een 62-jarige man die daardoor komt te vallen. De voetganger is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De fietser zelf had een flinke snijwond in zijn hand, die gehecht moest worden. (04-093372)

Auto totaal vernield

Vandalen zetten een auto op zijn kop

Enschede

Op woensdag 28 juli omstreeks 02.15 uur wordt bij de politie een vernieling gemeld van een geparkeerde auto aan de Jupiterstraat. Ter plaatse zien zij een auto staan, die op zijn kop is gezet. De auto is vermoedelijk total loss. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. De 27-jarige eigenares uit Enschede, die de auto net twee weken in haar bezit had, zal nog aangifte doen. (04-093511)

Aangehouden met verduisterde auto

Verdachte opgepakt terwijl hij in een door hem verduisterde auto reed

Wierden en Haaksbergen

Op dinsdag 27 juli wordt door de politie in de buurt van Bathmen een 47-jarige Almeloër aangehouden. De verdachte stond landelijk gesignaleerd nadat hij tot twee keer toe een auto had verduisterd. De eerste keer betrof het een auto van een garagebedrijf in Wierden, waarvan in november 2003 aangifte van verduistering werd gedaan. Deze auto is tot op heden nog niet terecht. De tweede keer betrof het een auto van een garagebedrijf in Haaksbergen. Dit bedrijf deed daarvan op 24 mei jl. aangifte Tijdens de aanhouding reed de verdachte in de auto van laatstgenoemde aangever. De auto is in beslag genomen. De verdachte deed zich in beide gevallen voor als aspirant-koper en vroeg als overbrugging tot de levering van de te kopen auto, een leenauto. De verdachte liet daarna niets meer van zich horen en bracht de leenauto niet terug. De verdachte is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (04-064194/03-150700)

Bekeurd voor rijgedrag

Automobilist veroorzaakt met zijn rijgedrag bijna een aanrijding

Enschede

Op dinsdag 27 juli omstreeks 20.50 uur reed een politiesurveillance over de Broekheurne Ring. Zij wilde bij Het Bijvank links afslaan. Zij zagen daarop een automobilist met hoge snelheid vanuit Het Bijvank komen, die bij het zien van de politie nog snel voor hen langs wil en links af de Broekheurne Ring op rijdt. Deze automobilist zag daarbij een auto, welke achter de politieauto reed, over het hoofd. De laatstgenoemde auto kon door snel reageren een aanrijding met deze auto voorkomen. De politie liet daarop de automobilist stoppen. Bij controle bleek dat de automobilist, een 22-jarige Enschedeër niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie schreef hem twee bekeuringen uit, een voor zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag en een voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is in beslag genomen. (bps: 04-093466)

Harrie Holslag 053-4555588.


---- --