Politie Zuid-Holland-Zuid

28/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-07-2004 - Persberichten District I

INSLUIPING
ZWIJNDRECHT- Tijdens een insluiping bij een bedrijf aan de Lindtsedijk is een aanzienlijk geldbedrag gestolen. De insluiping vond plaats op dinsdagmorgen, 27 juli 2004. Drie vrouwen kwamen bij het bedrijf het terrein op. Eén van de vrouwen wilde iets weten en de medewerker liep met haar het terrein op. Hij liet de winkel onbeheerd achter. Op een gegeven moment keek hij om en zag de twee andere vrouwen staan. Hij liep terug naar de winkel en ontdekte dat er geld uit de kassa verdwenen was. De drie vrouwen reden met een blauwe auto weg. De medewerker reed er achteraan, maar raakte de auto kwijt. Ondanks een zoekactie door de politie werd de auto met de vrouwen niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

MOTORFIETS ONDERUIT
DORDRECHT- Een 23 jarige motorrijder uit Sint Willebrord is gewond geraakt toen hij op een verkeersdrempel onderuit ging. Hij is met vermoedelijk een gebroken schouder per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op dinsdagmiddag, 27 juli 2004, omstreeks 14.10 uur in de Eulerlaan. De motorrijder reed over de Eulerlaan en wilde linksaf de Octant in rijden. Terwijl hij linksaf sloeg reed hij met een snelheid van 30 a 40 km/uur over een verkeersdrempel. Hij werd daardoor gelanceerd, viel van zijn motorfiets en kwam op zijn schouder op de grond terecht. De motorfiets raakte licht beschadigd.

CONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 19 keer het niet dragen van de autogordel en 2 keer voor het rijden zonder rijbewijs. De agenten hielden de controle op dinsdag 27 juli 2004, van 09.00 tot 15.00 uur, op de Zuidwende, de Nijverheidsweg en de Reeweg. In totaal werden ongeveer 285 voertuigen gecontroleerd.

MISHANDELING
DORDRECHT - Dinsdagmiddag 27 juli is een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij een 44-jarige vrouw, eveneens uit Dordrecht, mishandeld had. De mishandeling vond plaats in een woning aan de Van Almondestraat. Na de mishandeling rende de man naar buiten. Omdat getuigen melding maakten van mogelijk vuurwapenbezit werd met meerdere politie-eenheden een zoektocht naar de man ingezet. Korte tijd later werd de man op de Laan der Verenigde Naties aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een wapen.

GESTOKEN
DORDRECHT- Een 13 jarige jongen uit Dordrecht is met een pin uit een fietswiel gestoken door een 14 jarige jongen uit Zwijndrecht. De 14 jarige jongen is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 27 juli 2004, omstreeks 15.30 uur op de Voorstraat. De onenigheid begon toen de 14 jarige jongen een fietssleuteltje van één van zijn vrienden in het water gooide. De 13 jarige jongen haalde een pin uit het voorwiel van de fiets van de 14 jarige verdachte om hem zo te dwingen de sleutel terug te vinden. Er ontstond op een gegeven moment een handgemeen waarbij de 13 jarige jongen in zijn bovenlichaam werd gestoken. De jongen is behandeld door de huisarts. De 14 jarige jongen is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

AUTO IN BRAND
HENDRIK IDO AMBACHT- Een personenauto is geheel uitgebrand. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 27 juli 2004, omstreeks 16.15 uur, op de Reeweg. De 48 jarige eigenaar uit Hendrik Ido Ambacht merkte onder het rijden dat er rook uit zijn auto kwam. Vervolgens parkeerde hij zijn auto waarna de vlammen uit de auto sloegen. De brandweer bluste de brand. De eigenaar liep brandwonden op aan zijn hand en werd ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst. De reeweg is ongeveer 1 uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

SCHIETPARTIJ (vervolgbericht 20 juni 2004)
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 27 juli 2004 een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politie zocht deze man in een onderzoek naar een onenigheid die plaatsvond op zaterdag 19 juni 2004 op de Colijnstraat in Dordrecht. De verdachte had ruzie met een ander over een bal. Later op de avond zou de 32-jarige op die 22-jarige man uit Dordrecht hebben geschoten. Deze schietpartij kwam naar voren in een onderzoek naar een ander incident dat plaatsvond op 20 juni in de Witte de Withstraat in Dordrecht.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 27 juli 2004, omstreeks 19.20 uur, is op de Weeskinderdijk een 35 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed op zijn fiets. De man botste met zijn fiets tegen een geparkeerde auto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DORDRECHT- Op dinsdagavond, 27 juli 2004, omstreeks 23.55 uur, is op de Burgemeester de Raadtsingel een 29 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op dinsdagavond, 27 juli 2004, op de Mariastraat zijn 9 bekeuringen uitgeschreven. Een 32 jarige man uit Dordrecht is daarbij aangehouden omdat hij met 101 km/uur voorbij de controle reed. Toen hij de radarauto zag ging hij vol in de remmen. Vervolgens draaide hij om waarbij een tegemoetkomende auto voluit moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 750 euro die hij meteen betaalde.

SNELKRAAK
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een snelkraak in een winkel in de Schoof zijn een (nog) onbekende hoeveelheid sigaretten en aanstekers gestolen. Dit gebeurde op woensdagochtend, 28 juli 2004, omstreeks 03.25 uur. Nadat een ruit met een stoeptegel werd ingeslagen kon men binnenkomen. Na de alarmmelding zochten politieagenten in de omgeving naar de dader(s). Deze zoekactie leverde niets op.