Politie Zuid-Holland-Zuid

Eerste resultaten snelheidscontroles

Alblasserdam 28-07-2004

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft in de periode van 1 april tot en met 30 juni ruim 109.000 voertuigen gecontroleerd tijdens snelheidscontroles in Alblasserdam. Het VHT controleerde in totaal zon 483 uur op onder meer de Helling, de Edisonweg, de Oost Kinderdijk, de Plantageweg, de Randweg, Van Eesterensingel, Van Hogendorpweg en de West Kinderdijk.

In totaal zijn er 6.754 mensen in deze periode bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 104 kilometer per uur. Dit gebeurde aan de Edisonweg.

Dat het lastig is om aan de snelheidscontroles in Alblasserdam te ontkomen, bewijst een 32-jarige man uit Alblasserdam die onlangs is aangehouden. De man negeerde het stopteken van een agent tijdens een controle. De man droeg geen gordel en de agent wilde hem hiervoor bekeuren. Aan de hand van het kenteken kon de man later worden aangehouden in zijn woning. Toen bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Tevens bleek dat de man reed terwijl hij een rijontzegging had voor het besturen van een motorrijtuig. De man zal gedagvaard worden.

De politie Zuid-Holland-Zuid startte op 1 april j.l. het snelheidscontroleproject in samenwerking met de gemeente Alblasserdam. Het doel van de controles is dat automobilisten zich houden aan de ingestelde maximumsnelheid. Naleving van de maximumsnelheid leidt tot een afname van het aantal ongevallen én de ernst van de ongevallen. Uiteindelijk wordt er naar gestreefd om het aantal verkeersslachtoffers te laten afnemen. Bij de snelheidscontroles wordt gebruik gemaakt van zowel opvallende als onopvallende controles. De controles vinden voornamelijk plaats in de ochtend-, middag- en avondspits. Dit zijn de momenten waarop er veel gemengd verkeer op de weg is. Overigens controleert het VHT niet alleen op snelheid, maar ook op het dragen van gordels en de helm. De controles worden de komende tijd voortgezet.