Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht 28-07-2004 - Nieuwsberichten

Olie op de weg

VEENENDAAL Op dinsdag 27 juli raakten twee mensen gewond doordat er olie op de weg lag.

Rond 20.50 uur reed een 42-jarige bromfietser uit Veenendaal met zijn 9-jarige dochtertje als passagier over het Panhuis. Op de kruising met de Rondweg west ging hij in de bocht onderuit doordat er olie op de weg lag.

Door het ongeval liep het 9-jarige dochtertje een beenbreuk op. Zij werd per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht. De vader liep schaafwonden op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer heeft het wegdek gereinigd.

Uitbundig zwaaiend

VEENENDAAL Op dinsdag 27 juli bleek de bestuurder van een bestelwagen onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 20.10 uur zagen politiemensen een bestelwagen over de Klompersteeg rijden. Zij zagen dat er vanuit de laadruimte van de bestelwagen enthousiast naar hen gezwaaid werd. Daar in de laadruimte niemand mocht worden vervoerd, kreeg de bestuurder van de auto een stopteken. In de laadruimte zagen de politiemensen twee personen zitten en tevens bemerkten zij dat de bestuurder naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder, een 28-jarige man uit Renswoude, hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uur en een bekeuring voor het vervoeren van personen in de laadruimte.

Kunstsmoesjes

VEENENDAAL Op dinsdag 27 juli wisten twee vrouwen met een smoes in de woning van een vrouw binnen te komen.

Rond 16.30 uur belde een bewoonster (leeftijd onbekend) van een woning aan de Hertogenlaan. Zij had die dag twee ongeveer 25-jarige vrouwen aan de deur gehad. Zij vertelden studenten van de Kunstacademie te zijn en wilden de vrouw graag door hen gemaakte kunst tonen. De bewoonster liet hen binnen en de vrouwen kwamen met het verhaal dat zij een nieuwe gallerie in Amsterdam wilden openen en zouden van de bewoonster graag haar mening over hun kunst horen.

Toen één van de vrouwen in een hevige hoestbui uitbarstte, ging bij de bewoonster een lampje brandden: in plaats van een glas water voor de hoestende vrouw te halen, verzocht zij hen de woning te verlaten. Zij vermoedde dat het tweetal zich middels een smoes naar binnen had gepraat, door het hoesten hoopten dat zij water zou gaan halen, waarop zij spullen uit de woning weg zouden kunnen nemen.

Gezien het verhaal gaat de politie er vanuit dat de bewoonster zeer verstandig heeft gehandeld door het tweetal de deur te wijzen. Tevens adviseert de politie geen vreemden in de woning binnen te laten. Mocht het gaan om personeel van een bedrijf, dan kan om een legitimatie worden gevraagd. Vertrouwt men het dan nog niet, dan kan telefonisch contact opgenomen worden met het betreffende bedrijf.

De hierboven genoemde verdachten waren vrouwen van ongeveer 25 jaar oud en hadden donker haar. Eén van hen was klein en slank, de ander was langer en had een stevig postuur.