Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Grontmij en Lubbers ontwerpen toekomstig bedrijventerrein Moerdijkse Hoek

De provincie Noord-Brabant gunt de opdracht voor het opstellen van het ruimtelijk ontwerp van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek aan de bureaucombinatie Grontmij Advies en Techniek en Lubbers Landschapsarchitectuur & Stedelijk Ontwerp. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de planologische voorbereiding die moet leiden tot de werkelijke realisatie van het bedrijventerrein in 2007.

In een voorselectie zijn drie bureau(combinaties) gevraagd een offerte uit te brengen. De combinatie Grontmij en Lubbers bleek het beste te voldoen aan de gestelde criteria, zoals ervaring met vergelijkbare projecten. Het bureau kent daarnaast een goed samenspel van creatieve ontwerpvaardigheden en een realistische planvormingsdeskundigheid. Ook heeft het bureau goede ervaring met m.e.r.-procedures.

Grontmij en Lubbers beginnen direct met de werkzaamheden. Het gefaseerde proces moet uiteindelijk in mei 2005 een definitief ruimtelijk ontwerp opleveren, dat het provinciale bestuur in een wettelijke vaststellingsprocedure brengt. Gedurende het ontwerpproces vindt er regelmatig afstemming plaats met extern belanghebbenden in een bestuurlijke en in een maatschappelijke begeleidingsgroep. Hierdoor zijn de maatschappelijke belangengroepen, de West-Brabantse gemeenten en andere overheidspartijen betrokken bij het ontwerpproces.

Moerdijkse Hoek
De provincie Noord-Brabant wil in 2007 beginnen met de aanleg van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek. Dit bedrijventerrein wordt ontwikkeld in de oksel van de snelwegen A16 en A17, direct aan de belangrijke verbindingsas Rotterdam-Antwerpen. Door de multimodale ontsluiting via de haven van Moerdijk, de weg, het spoor en buisleiding is Moerdijkse Hoek een uitstekende locatie om grootschalige industrie en logistiek op een duurzame wijze in te passen in West-Brabant. Het bedrijventerrein is in eerste instantie bedoeld voor grootschalige bedrijven uit de fijnchemie, voedings- en genotmiddelen, hightech, logistiek, metaal en recycling.